Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: SimonProbert
Ålder: 30 år
Bor: Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2010
Medlem sedan: 2019-11-05
Senast inloggad:

Jag fotar nästan uteslutande natur. Inom naturfotografering strävar jag efter en så bred kunskap- och färdighetsbas som möjligt för att kunna ta tillvara på så många omgivningar och förhållanden som möjligt. I dagsläget håller jag på att utforska områdena landskaps-, vidvinkelmacro-, astro- och porträttfotografering.

Jag fotar mycket i den norska och svenska fjällen och ibland även på andra platser runt om i världen. Det blir såklart också en del bilder från hemma i Skåne.

Jag fotar med Canon DSLR kameror i kombination med olika, aningen nischade, tredjepartsobjektiv. Jag tycker helt manuella objektiv ger mer glädje vid användning och med dessa kan jag dessutom få en högre optisk kvalité för pengarna. Dock anser jag inte att optisk perfektion är allt, utan jag tycker att det finns många tillfällen då optiska "imperfektioner" markant kan förbättra en bild.

Jag efterbehandlar ofta bilder och anser inte att det är ett värde i sig om den slutliga bilder ser ut som motivet gjorde i verkligheten vid exponeringen. Så länge den slutliga bilden ser naturlig ut är jag nöjd!

Medlem i grupperna



 
Landskap
Vanligt
1 bilder
Minimalistiskt
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.