Annons

Another one bites the dust: Imaging Resource now offline

Produkter
(logga in för att koppla)

PMD

Aktiv medlem
Det finns säkert svagheter som i all global statisktik men om de ser trender så är väl det kanske det intressantaste.
För att kunna upptäcka trender måste man ha tillförlitliga mätvärden.

Och, som sagt, Richardsons invändning om att författarna ha vänt på kausaliteten (med hänvisning till Flynneffekten) är inte tagen ur luften.
Det finns även andra som har invändningar. Boken har f.ö. inte utsatts för expertgranskning.

Jag har inte lustläst IQ and the Wealth of Nations, utan bara om den, men intrycket är att den dras med en del metodfel.
 

PMD

Aktiv medlem
Kan vi använda Flynns och Varhanens resultat för att förutspå vilken som är nästa fotorelaterade webbplats som kommer att bita i gräset?

(Försöker återgå till ämnet, lite försiktigt).

[Tillägg: Lynn och Vanhanen, ska det vara]
 
Senast ändrad:

fotobollfoto

Aktiv medlem

Kan vi använda Flynns och Varhanens resultat för att förutspå vilken som är nästa fotorelaterade webbplats som kommer att bita i gräset?

(Försöker återgå till ämnet, lite försiktigt).
Ämnet i tråden är ju egentligen: ”… Det är bara att inse att systemkamerafoto är en döende branch. …”
Rubriken och inledningen om Imaging Resource var bara ett symptom som bevisar tesen.

Men behöver man bekymra sig om döende branscher? Facits världsledande mekaniska räknemaskiner dog en plötslig död när billiga miniräknare blev var mans egendom.
Häst och vagn som en gång var det naturliga transportmedlet för den stora massan har nu blivit en exklusiv hobby för ett fåtal. Osv. Vad gör det ifall systemkamerafoto dör ut? Vi hittar väl något annat som centrum för vår försörjning eller hobby.

Den som absolut vill vara i en bransch som aldrig dör ut bör nog kika på de första stegen i Maslows behovstrappa: Mat, vatten, luft.
 
Senast ändrad:
  • Gilla
Reaktioner: PMD

Bengf

Aktiv medlem
Ja, när det t.o.m. finns snabbvisningsläge i streamingtjänsterna så att man beta av en långfilm på halva tiden, då förstår man läget. Men undrar vad poängen är. Att se en film är avkoppling och njutning. Varför vill man göra den så kort som möjligt?
Är det bara en bock att pricka av och meddela på sociala medier att: ”ja den har jag också sett - såklart. Jag är mannen som hinner med allt!”

Det är kanske inte egentligen förmågan att läsa långt vi har tappat. Det är förmågan att koncentrerats oss på en sak i taget som fattas. Vi ska hinna med så mycket som möjligt på den tillgängliga tid vi har här på jorden.
Kanske också därför som systemkameran hamnar lite i skymundan. Med mobilen ständigt redo och ständigt uppkopplad har vi både fotograferat, lagt på filter och publicerat innan systemkamerafotografen valt perspektiv för bilden han vill ta.

Även personer i mycket hög ställning är ivriga att tweeta något om någon så fort de får chansen. Hellre än att tänka efter och skriva något ordentligt hasplar de ur dig saker som de sedan får göra avbön för.

Meningsbyggnad, stavning och syftning är något som dagens journalister verkar ha väldigt svårt för. Helt obegripliga rubriker och meningar dyker upp i de stora tidningarna varje dag. Det är viktigare att det går fort än att det blir bra.
Ja kolla text TV, inte i närheten av gamla fina språkbruk som var för bara några år sedan. verkar var väldigt hastig och slarviga texter.
 
ANNONS