Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Slagen av rött, gult och blått (med en prisvinnare på slutet)

Söndagseftermiddagen bjöd på alldeles lysande väder, men kanske ett lite väl kontrastrikt ljus. Jag gick norrut i Uppsala för att slå en lov runt Dalabanan. Vid Börjetull byggs det och de enformiga nybyggena tuggar långsamt i sig industrilokalerna. Men än så länge finns det fortfarande lite kvar.

Här har jag  nybyggena bakom mig. Som synes har man varit på gatan, men plåten förhärskar ännu i början av den. Vid gatan som går på tvären längst bort i bild har man också byggt om busshållplatsen. Men det som fångade intresset var förstås färgkombinationerna i bilden. Här står sig svartvitt slätt!

Här blir det en lite annan färgkombination. Det är förresten inget misstag att bilden lutar, vilket nog går att se för den som tittar ordentligt. Däremot borde jag ha fokuserat lite närmare eller bländat ned ett steg. Ack, eftertankens kranka blekhet (?).

Ett hus inne i kvarteret Seminariet. Huvudbyggnaderna ligger i motsatt riktning mot objektivets. Detaljplanen för att delvis bebygga området med bostäder har, med rätta tycker jag, fått backning nyligen. Striden lär gå vidare...

Dalabanans bro över Svartbäcksgatan. Tänk dig den med ett tåg på... ;) Jag kanske får anledning att återkomma i detta ärende, eftersom jag inte hade lust att stå och vänta i söndags. Huset i bakgrunden är Uppsalapolisens örnnäste.

Färgerna kändes bekanta... Den här gången vid Österplan ungefär där Dalabanan viker av från Ostkustbanan.

Hamnspången: årets vinnare av Upsala Nya Tidnings stadsmiljöpris. Tidningens bild på webben är dock ingen höjdare för att se hur bron faktiskt ser ut. Ergo, se bilden ovan. :)

Kvackeriet vid Svandammen blev det inga bilder på då ljuset var riktigt trist, då dammen hamnar i skugga redan innan solen gått ned. Jag stod dock och tittade ett tag på när änderna krigade med varandra om brödbitarna. Jämfört med vad jag såg mellan duvorna på Centralen i Stockholm nyligen så var de dock rätt snälla. Det gäller kanske att ha vassa armbågar om man är en cityslickerfågel.

Inlagt 2013-10-14 23:32 | Läst 913 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver