Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Ljugande flaggor - gårdagens uppsaliensiska noteringar

I en falnande ljusglöd tog jag en hyfsat långt promenad. Jag hann passerade både Övre slottsgatan, Slottet och Akademiska innan jag tog någon bild.

Vid Studenternas tyckte jag dock att detta var notervärt. Vinjetteringen är naturlig då jag varken lagt dit den eller tagit bort något av den. Nästan helt öppen bländare på en ljusstark vidvinkel brukar ge den effekten, som jag tyckte passade bra här.

Till vänster innanför grindarna meddelade flaggorna detta. Min bedömning är att en betydande risk för växande näsa, om de nu har en sådan, förelåg.

När jag kommit till den nyaste bron över Fyrisån, Hamnspången, så började ljuset försvinna bakom träden när jag tittade söderut.

På Uppsala C hade nyss både ett tomtåg och 18:11 mot Stockholm lämnat, så det var rätt öde. Bara ett SL-pendeltåg stod inne.

Påminnelse till resenärer med SJ Pendlarkort. En tämligen banal bild, men jag vill ju testa bakgrundsoskärpan i olika lägen.

ULJ/Lennakattens stationshus för Uppsala Östra med huset där bland annat Stationsgallerian och en en del kommunala kontor finns, samt bakom det Radisson Blu-hotellet.

Jag kunde inte låta bli när någon gick mitt i "asfaltspåret"...

Jernbron i mörkret. Tyvärr förfular en barack precis till vänster utanför bild för närvarande, så jag fick beskära bilden lite.

Snipp, snapp, snut, så krävde middagen beslut...

Inlagt 2013-10-08 12:00 | Läst 1007 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder!! Är det med din 28:a?? Sedan kan man ju undra hur det ser ut när det är Stängt, i Uppsala... ;)
Svar från ztenlund 2013-10-08 20:24
Tack Peter! Jodå, det var 28:an som satt på.

Det där med dödheten kom faktiskt upp vid senaste fikan vid Hornstull. Nu ser det förvisso dödare ut på bilderna än vad det är. På Studenternas var det några halvunga förmågor som precis började värma upp för någon typ av träning. Till höger i bilden på ån ser du folk om du tittar noga. Stationsbilderna är inte direkt tagna där mest folk samlas, och inget tåg kom eller avgick precis när jag tog dem. Över bron längst ned passerade flera personer och jag försökte faktiskt få en på något vettigt ställe i bild. Det var dock inte så lätt med 1/20 sekund handhållet med spegeluppfällning. Men till saken så är Uppsala ganska dött så fort affärerna stänger, om det inte är helgkvällar/nätter. Enskilda platser kan förstås vara annorlunda vid vissa tilfällen. En annan död variant är en helgförmiddag på sommaren, när många studenter åkt hem och mer bofasta sitter i sommarstugorna, som kan få en att undra om någon typ av apokalyps förevarit.
Peter-L 2013-10-08 20:44
Oj, allvarliga samtal på Hornstull... ;) Jag menade mer skämtsamt med den stängdöppna kiosken... :)
Jag gillar 28:an mer och mer... lite nedbländad så tycker jag att den tecknar fint och jag är lite förvånad över hur den släpper skärpan på lite öppning.... Ha det!
Svar från ztenlund 2013-10-08 20:56
Jo, jag förstod det också.
Det finns dock en allvarlig dimension, som jag valde att ta upp i kommentaren. ;)

Bilderna 1, 4 och 5 är tagna på f/2. Nu syns det förstås tydligast på 5 där motivet är så pass nära. Jag är lite förvånad över hur pass snygg oskärpan är bakom fokusplanet, eftersom det är en vidvinkel. Framför verkar den mer orolig att döma av det lilla jag sett, men det är i så fall ganska väntat.

Ha det du också! :)