@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Lördag med livskvalitet

Termometern visar 30 grader det är 20 grader i vattnet. Idag har jag tagit årets första dopp. Har just avnjutit en grillmiddag på altanen med bl.a. en het grillskiva, tsatsiki och ett glas kallt vitt vin. Tomas Ledin sjunger att sommaren är kort i högtalarna och för första gången på över två år känner jag igen den där efterlängtade och allt mer sällsynta känslan - semesterlugnet.

Förmiddagen inleddes med en ett andra lager grundfärg på listerna  och en omgång takfärg till dotterns nya kritvita rum. Nöjd och genomsvettig efter den insatsen (jo termometern visade redan kl 10 på morgonen 28 grader) landade rumpan tungt i soffan. Blev genast lite rastlös. Rummet måste vara helt färdigt till fredag. Ringde därför genast och beställde den urläckra neongröna bäddsoffan vi sett i möbelaffär'ns fyndhörna. Den fanns kvar och levereras hem på fredag - perfekt.

Strax ringer telefonen och skvallrar om att det visst är marknad i Skärhamn. Tja varför inte. Åker dit och bränner av 4000 steg på stegräknaren. Alltid något ;-) Kommer hem svettig och varm och lite fattigare.

Finns inget annat att göra än att ta sig till stranden och se till att svalka sin kropp och ta ett dopp i det blå, som han den där Ledin sjunger om. Svalt var ordet, trots de 20 graderna. Hiiia mej, men nu är det gjort och faktum var att det var riktigt skönt. Så här i efterhand. Att sen få soltorka på klipporna tillhör ett uppskattat privilegium.

Ops nu kom grannen och ville bjuda på whisky-pinne. Hej och tack för mig. Några bilder blir det således inte. Whiskyn och solen väger fortfarande tyngre än datorn. 

 

Postat 2008-07-26 21:05 | Läst 1538 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

30. Skelmnir från Sundsby

I år var han åldermannen bland islandshingstarna på hingstön. Skelmnirs inridning påbörjades under några  veckor våren 2008. Efter den fick han ett välförtjänt sommarlov tillsammans med hingstarna på ön.

Skelminr var den av hästarna som kom och mötte oss när vi kom ut till hingstön. Det beror förmodligen på att han är äldst men även för att han är en social och nyfiken islänning.

Det här är hans sista år på hingstön. Nästa vår börjar allvaret när det gäller ridning då han blir 5 år.

Skelmnir var ensamföl det år han föddes. Oftast planeras betäckningarna så att det blir minst två föl per år så att de små ska ha en jämnårig lekkamrat att växa upp tillsammans med.

Ung Skelmnir

De första veckorna fick Skelmnir således tillbringa enbart med sin mamma. Sen när de släpptes ihop med flocken fanns där inga åringar att leka med. Föregående år föddes det nämligen endast hingstföl och dom hade flyttat från den stora flocken till unghingstflocken.

Tur var det att lekfarbröderna Flugar och Steppen tog sig an Skelmnir på allehanda busgrabbgruff och tjurrusningar.

Postat 2008-07-24 21:15 | Läst 2443 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Chattkurs

Så var dags att släppa lös 40+ gänget i chattmosfären. Datorerna med nödvändiga attribut var riggade och konton registrerades. Faktum är att själva kontoregistreringen var den svåraste biten. Sen kom alla snabbt i gång och plötsligt lägrade sig en tystnad. Det enda som hördes var msn's pockande dingdong. Aha en lydig liten klass. "Fröken" kunde gå runt i "klassen" med ett vinglas i handen, (nästa som på en vernissage), och svara på de välartade elvernas kloka frågor. Synnerligen angenämnt.

datorer

Nästa moment - lägga till smiliesar, skicka blinkningar och vibba varandra höjde stämningen direkt. Den lugna stillsamma lilla skaran blev som förbytt och det smackades och skickade hjärtan och vibbar högt och lågt :-)

Sitter man på msn vill man naturligtvis kunna göra ännu fler roliga saker. Höjde ribban en bit till och släppte iväg den första youtube-länken. Sen var det bara till att visa hur man gjorde och strax därpå var fröken överflödig, när hela gänget förlorade sig i Youtubes enorma bibliotek i jakt på den kuligaste filmen.

Youtube

Just dessa två mina youtube-favoriter för tillfället:

Wall E - The vacuum cleaner
http://www.youtube.com/watch?v=SpHDrNc-44U

Cat man do
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q

Magmusklerna fick sig en ordentlig körare och vid halvtolvtiden (23.30) gjordes ett lunchbreak.

lunchbreak

Fram på småtimmarna debuterade eleverna på Facebook och det med bland förtjusning. Och i ärlighetens namn ... vem begriper sig egentligen på vad det går ut på. Att man kan slå ihjäl timmar där i alla fall ett som är säkert.

Uppiggad och glad "fröken" landade hemma hos familjen vid halvtretiden men måste nog medge att idag känner jag mig inte fullt så pigg. Men kul hade vi.

Postat 2008-07-19 12:40 | Läst 2226 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Semesterprojekt

Hur ser ditt sommarprojekt ut? I år har vi  bestämt oss för att renovera 15-åringens rum. Tapeter med kaniner med hängande kaninöron måste bort. Nu får det vara slut med pinsamma frågor från kompisar vad det är på väggen. Det ska det bli fräscht, ljust och modernt ungdomsrum inom tre veckor. Prio nr 1.

tapeten

Kattgård

Dessutom har jag bestämt mig för att försöka få till en kattgård till vår birmadam så att hon kan vistas utomhus när helst hon önskar sig.

Rabatterna

Rabatterna skulle må bra av en omgång men där lovar jag ingenting - än. Har röjt ur den ena rabatten helt. Lät endast smultronen vara kvar och sen har jag kompletterat med traditionsenliga röda pellargoner och margarither. Men resten står tomt och oplanerat.

rabatt

Huset

Delar av garaget och husets kortsida, balkongen och några fönster måste renoveras och målas. Ett mindre lockande projekt som jag hoppas att vi ska hinna med.

Inställd resa

Fick fribiljetter till Falsterbo Horse Show som tack för hjälpen när en granne behövde datasupport. Blev naturligtvis jätteglad har länge önskat att få se dom tävlingarna och vi hade planerat en resa dit med familjen. Plötsligt utan avisering visade det sig att min "vikare" själv tagit semester vilket innebar att jag fick ställa in Falsterbotävlingarna. Vad ska man säga?

Postat 2008-07-19 12:00 | Läst 1719 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

29. Gosa från Sundsby

Gosa är en av dom hästar som jag tyvärr för sent upptäckt att jag missat att fotografera. Här följer iallafall hennes berättelse.

Gosa var som ung nyfiken orädd och vänlig. Hon och Disa kom alltid fram och ville prata i hagen. Uppfattade henne som lite trög när hon inte direkt flyttade på sig när man bad henne. Men det handlade förmodligen mer om att hon såg oss människor som trevliga filurar än som ledare.

Gosa i grimma

Som inriden unghäst blev hon som förvandlad. Hon blev en känslig, alert, framåt, intelligent och lyhörd dam med finfina rörelser. En mkt lovande tävlingshäst.

i rörelse

Med dom egenskaperna hittades hon naturligtvis snabbt när hon blev till salu. Kommer inte ihåg vem som köpte henne men jag hoppas att vi kommer att få se henne på tävlngarna framöver.

Gosa från Sundsby

Postat 2008-07-17 21:19 | Läst 2457 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa