The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6619 // Den stora illusionen!

Den härliga bildframtiden är vår! Så hur avgöra om en bild eller text är äkta eller AI-genererad? Här är några hjälpmedel!


Smodins AI-innehållsdetektor: Smodin erbjuder en avancerad AI-tjänst som kan skilja mellan mänskligt skrivet innehåll och text som genereras av AI-verktyg. Genom att ladda upp en text kan du få en rapport om dess äkthet och eventuella förbättringsförslag.

AI or Not: Denna tjänst analyserar enskilda bilder och ger en kvalificerad gissning om äktheten. Du kan testa det gratis efter registrering.

Google: Google har börjat visa mer information om bilder på internet, inklusive metadata som indikerar om bilden har skapats eller manipulerats av AI. Om du ser metadata som indikerar AI-skapad bild kan det vara en viktig ledtråd.

Personlig analys: Använd AI-verktyg som ett komplement till din egen analys. Lär dig om deras begränsningar och använd dem förebyggande för att undvika problem med oäkta bilder!

Alltså, det kommer inte att bli så enkelt att se om en bild är äkta framöver!
Eller om "fakta" är äkta!  :)

/Bengan

Inlagt 2024-04-26 19:22 | Läst 939 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Att både text och bild kan vara fake har vi nog levt med i långa tider. Det handlar kanske om att kalibrera sitt sinne lite mer effektivt och hårt. Är budskapen rimliga? Vem är sändare? Varför? Innan man går ner på bildens denotativa nivå så att säga.
/Gunnar S
Jag håller med Gunnar. Sunt förnuft räcker långt.
Gamla råd blir som nya: "Är det för bra för att vara sant, så är det nog inte sant" eller "ser det konstigt ut, så är det kanske någonting konstig med saken" - som exempelvis med bilden ovan... :-)
ztenlund 2024-04-27 14:12
Bengan luras nog lite, för jag misstänker att bilden är från utställningen med Lars Lerin på Liljevalchs för ett antal år sedan. Bakgrunden är nog även för en piratkopierings-AI lite väl lik målningen Fönster mot gården, som är ganska stor i sin helhet.
syntax 2024-04-27 17:22
Ja - så var det något lurt med det hela... :-)
(och Bengan kunde inkassera ytterligare en kommentar).
Svar från Benganbus 2024-04-28 09:00
Martin, stämmer bra! Jag tyckte det skulle bli litet av filmen "Fönstret åt gården" med litet bildbeskärning! :)
/B