Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Snäppor

Bilder från slutet av Juli, snäppor i Korran. Fanns mängder. Var där i går e.m., då fanns det endast ett tiotal kvar, väldigt skygga var de, försvann snabbt. Korra är ett gammalt skånskt ord för en större vattenplurr, om jag ska sätta det i exempel "grisen har gått och sänkt sig i korran" (från en av Peps låtar om jag minns rätt). Men nu till fåglarna, detta tror jag är spovsnäppa. Olika arter snäppor blandar sig ofta i matsöket. Dessa snäppor är ganska små fåglar i det helt öppna landskapet, så bilderna är mer eller mindre beskurna. 

kärrsnäppa

och åter till spovsnäppan 

kärr och spovsnäppa

spovsnäppor

osäker

troligen kärrsnäppa? men nej, böjd näbb och orange nog spovsnäppa

Inlagt 2023-09-30 09:27 | Läst 313 ggr. | Permalink
Snyggt, jag tror nog jag saknar både småspov och spovsnäppa. Båda skulle vara i Utvälinge när jag har varit där men jag tycker jag bara kommer hem med lite olika varianter av kärrsnäppa, det finns ju kärrsnäppor som inte har så mycket svart under sig och jag hade hoppats att dessa var någon annan
Svar från Vibybo 2023-09-30 11:09
Tackar, de jag såg igår verkade lite annorlunda, men långt håll var det och har ännu inte fått in bilderna i datorn. Det tar tid att lära sig snäpporna, åtminstone för mig. Småspov är verkligen små, de verkar lite skygga och jag ser dem inte så ofta.
Fina olika bilder med bra skärpa! Mvh Wolfgang
Svar från Vibybo 2023-10-02 15:06
Tack Wolfgang, gäller att komma nära dem.
Men så kul med dessa vadare. Visst finns de här i Gästrikland men jag har ingen riktigt bra plats som jag känner till--- eller det finns men har inte tagit mig i kragen att leta mig dit.
fina bilder!

/Lena :)
Svar från Vibybo 2023-10-02 15:08
Tror de är svårare att finna hos dig, jag har dem serverade närapå.
Fina speglingar på de inledande bilderna. Synd på den med näbben precis i kanten på bildfältet, men så blir det ju ibland. Jag har svårt att skilja på dessa vadare men det är ju lite av sporten och extra kul när man råkar vara på samma ställe som någon riktigt kunnig person (som självklart kan förklara skillnaderna och som gärna gör det för en novis).
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-10-02 15:13
Har fått lära mig själv det mesta om vadarna, fågelskådarna står normalt på andra sidan vattnet, i tornet, jag har mitt egna lilla ställe dit bara en och annan promenerande söker sig, märkligt nog. Fåglar blir då och då avklippta i sökaren då de flyger, mitt huvud är inte lika snabbt som fåglarnas. Bilderna är tagna på ganska nära håll de tydligaste, 10-15 meter. Tack Lena!