Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

762

Var ute för att ta bilder i dag, hamnade åter igen i ett massivt åskregn där allt dränks omedelbart. Bara att in med kläderna i tumlaren direkt vid hemkomst. Fotoväskan min är däremot helt tät. Prövade att ta bilder på regnet - mobilens pekskärm falerade omedelbart när den dränktes och tog en bild på den som "olovandes" låste upp enheten, men missade. Min GX1 fungerade för 10 snabba bilder, sen blev den konstig och fick torkas upp här hemma. Men strunt i det, här blir det bilder från matmarknaden i Åhus nyligen, då sken solen.         

Ett kullerstenstorg med gamla anor        Just här rakt fram går vägen, något som kan överraska turister, men folk kör mycket försiktigt.        Högsäsong för bönor          och färger         Hälsosam bild         Inget fel att annonsera                 Ottoglass  är en institution i trakten, bristvara denna sommar          Jo, här hade det också regnat     Renovering         Saltkola - jodå, det var gott! Och strutarna bakas på plats, pinfärska väldoftande.     

Postat 2018-08-14 13:21 | Läst 1575 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

757

Så har det varit bröllopsresa för 42:a gången, en tradition vi håller på här hemma. Den gick i år till Dragör, som vi uppskattar för att där är vackert, mycket stillsamt, och där finns inget annat att göra än att koppla av, flanera och äta gott i mängder. Lite inköp också så klart. Det passar perfekt. Vädret var extremt med hög värme och luftfuktighet, men dryck och glass var kallt i skuggan. Egentligen är Dragör märkvärdigt stillsamt, ligger vid brofästet och granne med Köpenhamn och Kastrup. Men det märks på huspriserna, ett bättre gathus i gamla staden går loss på 7 miljoner DKK. Priserna på maten däremot är inte höga, trots kronkursen, den går att ignorera. T.o.m. dieseln var billigare. På uteserveringarna surrade många språk i luften, det är en stor skillnad att vara där nu jämfört med en Onsdag i Februari.      

                                            

Postat 2018-08-09 01:02 | Läst 1418 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

752

Det är superhett i trädgården, brunbränt, håller liv i viktiga växter med lite punktbevattning. Än är det kvar svalor och tornseglare, men de försvinner snart. En och annan blåmes, och en mängd gråsparvar/pilfinkar finns också. Gladans dagliga patrull över huset. Vid gryning och skymning sträcker lite gäss över på låg höjd, de blir fler senare. Kajor är det gott om, såg första stora höstsamlingen idag, hundratals i flocken över fälten här intill. De som märks mest är stararna, lämnar jag dem ifred är här ett femtiotal som plundrar allt av frukt och bär som är mer eller mindre moget. Så de får viftas bort ibland. Det kan komma flockar på hundratal. Det är en liten by med kanske 1500 invånare, men det konstanta antalet starar i byn vid denna årstid måste ligga på minst 1000, bara på denna lilla yta. Inte undra på att de kan förmörka himlen när de drar söderut. Nä, nu blir det bilder på glupska starar.     

   Ner med det innan någon annan tar det.        Trögt att få ner, men det är det värt.        körsbär    plommon    lite stort kanske......     gör som krokodilen, skakar det tills det slits itu.         Till sist - spanaren, alltid närvarande, alltid beredd.    

Postat 2018-08-02 15:33 | Läst 1880 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

750

24 Juli, kunde inte sova. såg ut genom fönstret kl 04 och det började bli lite ljus i mörkret ute. Lika bra att ge sig ut. Resten av byn verkade sova lugnt, hördes några enstaka fordon från motorvägen i fjärran.     

   Första bilden exponeringstid 1/3 sekund handhållet, sedan kameraväskan över axeln och ut till cykeln.       Det var ganska dimmigt, ut ur byn och svängde in vid trädet på stigen.        Ängarna         Men de här stack upp        Bakom mig         Kyrktornet är alltid fint, ett landmärke.        Lite mörkt i skogsdungen        Kommer ut ur den och skrämmer upp gässen         Där försvann de           Såg ut genom träden, hörde inga ljud, korna låg och sov ännu.    

 

Postat 2018-07-31 09:48 | Läst 2800 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

746

Det har varit varmt, och idag skall det vara 34 grader i skuggan, vilket jag inte tvivlar det minsta på. Sitter still ute i skuggan med bra läsning och god dryck. För tillfället en bok av Berdjajev, han kallar sig frihetens filosof, och har upplevt en revolution och två världskrig. Det är ansträngande att röra sig i solen, bara några steg så rinner det av kroppen. Blir inte mycket till bilder tagna. Omgivningarna runt byn är torra, brända och med väldigt lite liv, aldrig sett något liknande. Vattennivån i dammarna har sjunkit metervis, blottar gamla konstruktioner från forna dagar. I trädgården samlas starflockar, jag har gott om frukt och bär, de är nog desperata i värmen de stackarna. De bilder jag publicerar har inte det minsta samband med detta, det bara råkade bli bilder på ett fint hantverk, att sko en häst. Herrn på bilderna har aldrig blivit sparkad då han arbetat, han verkade lugn, effektiv och saklig.     

    Förberedande arbete              Jämnar till         Sen ska skon på plats, vanligtvis importeras hästskor.             Några spik till och fixa ändarna, sen är det klart med den hoven.    

Postat 2018-07-26 12:05 | Läst 1675 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 13 Nästa