Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

746

Det har varit varmt, och idag skall det vara 34 grader i skuggan, vilket jag inte tvivlar det minsta på. Sitter still ute i skuggan med bra läsning och god dryck. För tillfället en bok av Berdjajev, han kallar sig frihetens filosof, och har upplevt en revolution och två världskrig. Det är ansträngande att röra sig i solen, bara några steg så rinner det av kroppen. Blir inte mycket till bilder tagna. Omgivningarna runt byn är torra, brända och med väldigt lite liv, aldrig sett något liknande. Vattennivån i dammarna har sjunkit metervis, blottar gamla konstruktioner från forna dagar. I trädgården samlas starflockar, jag har gott om frukt och bär, de är nog desperata i värmen de stackarna. De bilder jag publicerar har inte det minsta samband med detta, det bara råkade bli bilder på ett fint hantverk, att sko en häst. Herrn på bilderna har aldrig blivit sparkad då han arbetat, han verkade lugn, effektiv och saklig.     

    Förberedande arbete              Jämnar till         Sen ska skon på plats, vanligtvis importeras hästskor.             Några spik till och fixa ändarna, sen är det klart med den hoven.    

Inlagt 2018-07-26 12:05 | Läst 1671 ggr. | Permalink
Varmt är det, var tvungen att gå till vårt lilla torg och apoteket, där inne borde jag ha stannat för de har luftkonditionering. Svalt och skönt, vi var flera som kunde tänka sig att tillbringa dagen där. Kändes desto varmare ute sedan. Svetten pärlade innan jag sedan var hemma.
Fint hantverk du visar berättade bilder.
Svar från Vibybo 2018-07-26 13:23
Tack Margareta, jag noterar nogsamt tecknen på annalkande höst, och sjunkande temperatur. Tranflockarna har kommit, gässen flyger lågt i stora flockar över huset.
Fint reportage här ovan! Förstår att ni är hårt drabbade av torka där nere i syd! Du får ge dig ut i terrängen när ork finnes och dokumentera lite av torkan, kan vara intressant för framtiden! Man får hoppas att det inte är 'årligt återkommande' numera.. Här är det ju varmaste juli sedan mätningarna började i mitten på 1700-talet.. nått skumt är det! Själv klarar jag mig bra inomhus just nu, AC:n levererar bra trots öppen balkongdörr.. just nu blåser den ur sig luft som är +11,9° ! Hade den igång under natten och det var t.o.m. kallt då.. Sov med uppdraget duntäcke! En AC kan rekommenderas, men dom kanske är slutsålda.. Fast nu ska jag ut i värmen och röra lite på mig!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-07-26 14:06
Tack Jan, får se hur det blir idag. Om jag stänger husets öppningar och kör värmepumpen med kylning så kanske....det är plågsamt. Men om några timmar börjar temperaturen sjunka igen. Något skumt är det ja, kan inte minnas något liknande. Tror jag ska in och starta kylningen.
Fina reportagebilder här! Det är alldeles för varmt nu. Man får lära sig att bli vän med sin svett..... Huvva !

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-07-26 14:08
Tack Eva, varmt som den dag gifte mig och stod där i svart kostym med svetten forsande på kroppen. Men det blev väldigt bra!
Trevligt reportage! Kroppsarbete i denna värme kan inte vara lätt. Varken för kropp eller knopp.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2018-07-27 11:01
Tack Johnny, en hovslagare måste vara klädd i jobbet, där är inte mycket att vifta på. Där gäller klädkod.
Ett tungt och gediget hantverk. Intressanta bilder du visar. Jag sitter själv i korsdrag och hoppas att det till slut ska komma lite regn i helgen.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-07-27 14:34
Ja, jag käner till två hovslagare, ett gammalt yrke att vårda hästens fötter. Det är väl med hovslagare som pianostämmre: ingen vet hur många det finns. En häst får ju vara med om detta många gånger under sin livstid. Sitter själv under mullbärdträden och avnjuter en lätt bris, samt struttar runt och gör lite fotoexperiment. Vågar vi hoppas på ett rejält regn? Trots att vi fick ett 40 mm regn för någon vecka sedan, så återhämtar sig inte naturen.
Mycket fin serie! Apropå klädkod för hovslagare; jag skulle helst välja skinnställ oavsett sol och värme. Med tanke på vilka kryp, många bjässar! som brukar hålla till runt hästar och andra större djur...
Svar från Vibybo 2018-07-28 14:35
Tack Christer, kan inte dra mig till minnes en enda broms i hästarnas närhet, det var tur, för annars hade de nog varit nervösa. Har en kompis som kan härma ljudet av bromsar perfekt och därmed skrämma en flock kor.