Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Utanför byn 24 april, fåglar

Ut i våtmarken, fåglarna hade börjat komma. Idag den 30:e har det börjat komma mer, nu är det på gång! Storken ligger på ägg, insekterna surrar. Men åter till den 24:e, gravanden

vet ej riktigt vilka änder det är, men de gjorde sig fint i landskapet

grågässen

och lövsångaren. Svarthättan, gransångaren och rödstjärten blev inte fina på bild. men de var där. Så det blir bara lövsångaren. 

Inlagt 2024-04-30 19:52 | Läst 261 ggr. | Permalink
Gravanden är fin med tydligt markerade färger..
Lövsångaren ankom till trädgården idag för ett bad i fågelbadet, skulle kanske tvätta av sig resdammet.
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2024-05-01 14:47
Tack så mycket Gunte! Lövsångare reser långt, samlar mycket damm, så ett uppfriskande bad är inte dumt! Bytte vatten till dem idag hemma.
Fina bilder Stefan!

Änderna är krickor, den minsta anden.

Daniel
Svar från Vibybo 2024-05-01 14:47
Tack så mycket Daniel! Du har koll.
Vilken härlig artrikedom! Det är så det blir, plötsligt kommer allt på en gång och man hinner inte med.. Man får sätta sig nånstans och bara lyssna till allt!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2024-05-01 14:49
Ja, och nu är det ännu varmare, 22 idag, allt slår ut och fågelsången är riklig i trädgården och ute i naturen, insekter springer och surrar, raketfart! Tack Jan!
Gravanden är riktigt vacker, hade aldrig sett en gravand innan jag flyttade till Skåne. Fin serie på lövsångaren, det var ju synd att den har kommit för det är enklare när enbart gransångaren är här
Svar från Vibybo 2024-05-01 14:51
Gravänder är ganska vanlig hemmavid, stora och snygga. Hade bilder på gransångaren också, men den for omkring som en tätting, och blev inte riktigt bra på någon bild. Idag är det rena sommarexplosionen ute. Tack Peter!