Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Spindlar, och en knärot

Sitter inne ännu, lagerbilder blir det, en rad spindlar och till sist en orkidé som heter knärot, ganska vanlig men kanske inte alla ser den som orkidé när de passerar den. 

Inlagt 2024-02-11 11:45 | Läst 353 ggr. | Permalink
Fina spindelbilder särskilt #4. Knärot är vacker
Svar från Vibybo 2024-02-12 09:25
Tack Peter, det är en fin tid när det är varmare, just nu ligger blötsnö ute, regn och frun ligger utslagen i feber. Så sommaren är välkommen!
Din makrovärld är alltid intressant. Tycker andra bilden är lite extra, man ser strukturen på framkroppen väldigt tydligt. Många hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2024-02-12 09:29
Tack Björn, man kan framställa spindlar på lika många sätt som andra motiv, tydligt, rörligt, abstrakt m.m. Ett spännande område, men väldigt årstidsbundet, även om de kan ut och röra sig på snön också.
Så roligt att se dina spindelbilder. De två sista är extra. Har aldrig sett en knärot tidigare!
//Lola
Svar från Vibybo 2024-02-12 09:44
Tack Lola, tror knäroten ser ganska obetydlig ut för många, den är inte så spektakulär. Men den kan finnas i stora delar av landet.
Fina spindelbilder med daggdroppar som förgyller. Andra bilden är extra fin med detaljer och att man kan se ögonen. Kul att se vad som speglas i daggdropparna. Knärot känner jag inte till men nu vet jag hur den ser ut.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-02-12 09:48
Tack Lena, knäroten ser inte så spektakulär ut men finns i stora delar av landet. Spindlar blev det många bilder på gångna sommaren.
Spännande bilder, spindlar är verkligen fantastiska djur.
Svar från Vibybo 2024-02-12 09:54
Ja, det är de, där finns motiv så det räcker, men mest om sommaren av naturliga skäl. Var rädd om dina spindlar inne. Tack Morgan!
Fina bilder på spindlarna. Jag har haft en stor spindel i hon i tvättstugan, för att den inte skulle drunkna när jag var där och plaskade så bar jag ut den på förrådet, den hittar nog något varmt att gömma sig i där.
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2024-02-17 16:15
Hej Ing-Marie! Jag är glad över din omtanke, de är lite missförstådda. Tror det var den större husspindeln du såg, den gillar att leva vid vatten (avloppen), har dem hemma, de håller rent på ohyra närheten. Den första såg jag i tonåren, i källaren hos en flickvän. Vi öppnade dörren försiktigt och kunde då höra när den gick över golvet med våra unga friska öron, lite läskigt tyckte jag då.
Svar från Vibybo 2024-02-17 16:16
Hej Ing-Marie! Jag är glad över din omtanke, de är lite missförstådda. Tror det var den större husspindeln du såg, den gillar att leva vid vatten (avloppen), har dem hemma, de håller rent på ohyra närheten. Den första såg jag i tonåren, i källaren hos en flickvän. Vi öppnade dörren försiktigt och kunde då höra när den gick över golvet med våra unga friska öron, lite läskigt tyckte jag då. Ursäkta sent svar, har influensa.