Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Mörkbrunt i nyutslagen bokskog

Inlagt 2023-05-13 15:20 | Läst 447 ggr. | Permalink
Snyggt, fina bilder! Hälsn, LO
Svar från Vibybo 2023-05-13 16:10
Tack LO, jag tröttnade på mina vanliga bilder, kört lite enfärgat ett tag nu.
Väldigt fina bilder, första tycker jag är strålande!
Svar från Vibybo 2023-05-14 09:00
Tack så mycket Lena, just solstrålarna och ljusspelet ville jag ha fram, det är frun min på bilden.
Hej,
Det är bra bilder med gammal ton. Skog är svårt att fånga på foto, men du gör det bra
Ha en fin weekend
Bob
Svar från Vibybo 2023-05-14 09:27
Tack Bob, det var ljusspelet jag ville fånga i skogen, samt en del detaljer, gillar detaljer. Du får ut i det fina vädret och lufta dig och kameran.
Det som du får lämna därhän i dina mörkbruna bilder av nyutslagen bokskog är förstås den där härliga ljusgröna färgen som är ett signum för de nya boklöven. Men intressant nog ser jag i dina bilder (framför allt den första) att du har lyckats fånga ett annat kännetecken i form av det speciella ljusskimret som man också kan se hos den nya löven. En spännande upptäckt!
Hälsningar Sven
Svar från Vibybo 2023-05-14 09:36
Tack Sven, den härliga ljusa gulgröna vårfärgen är helt speciell, och de nyutslagna boklöven delikata. Så det enda jag kunde fånga var själva skogen i sig, och då det ljusspel som finns, är alltid fascinerad av ljusspel. Då fungerar det med enfärgat. De nyutslagna löven bildar glittrande stråk i de riktningar bokgrenar har när de fångar sol. Sen gillar jag detaljer också, det ska jag utforska mer sedan med enfärgat brunt.
Mycket snyggt i mina ögon, skirheten kommer fram även i denna tonen. Högsta betyg för bilden rakt ner i marken..näst därefter kommer resten..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2023-05-14 09:40
Tack Gunte, bilden ner i marken var det jag ville ta mest, det mest spännande, kommer att utforska enfärgade detaljer mer framöver, lyfta fram det ingen ser. Det lät lite väl pretentiöst!
Kul att du 'vågar'! Och 5:e bilden uppifrån är ju en klar 'vinnarbild', den kan du nog tävla med är känslan..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2023-05-14 09:50
Tack Jan, jag har alltid gått min egen väg, det går inte att förändra. Är glad att du förstått bild nr 5!! den ska ge känsla, det är då jag gillar enfärgade bilder mest.
En härlig serie i en annan typ av redigering. Jättefina bilde,r och favoriten blev nummer 5, den är riktigt wow!. Som ett mörkt häftigt konstverk format av naturen. Mvh Nina
Svar från Vibybo 2023-05-14 09:56
Tack så mycket! Bilderna är tagna med billig utrustning, inställt på sepia och några stegs underexponering. Sedan ljusredigering, då ljuset är centralt, förutom objektets struktur(er). Jag är särskilt glad att du uppskattar bild nr 5!
Det var ju ett annat sätt att visa bokskog, men just nu tror jag att jag föredrar den gröna. Men det är absolut nyttigt att tänka om och göra annorlunda ibland.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-05-23 09:33
Ursäkta det sena svaret, frun har fått nytt knä (TKR) så det varit uppehåll med foto och utflykter här. Men det behövdes, kändes som om jag tog samma bilder om och om igen, så det passade ändå med en paus. Ska bli skönt med lite utflykter senare.