Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Sädesärla

Bilder från hösten, idag regnar det ute, så det blir bilder ur lagret. Det är ju ett fint sommartecken att se första sädesärlan på sin gräsmatta, men just dessa bilder är tagna före de flyttar, denna flock var nog redan på väg. De sökte lite mat och badade i åns utlopp där det är en liten sandstrand. Har märkt att de kan se lite trassliga ut på bild i flykt, något inte ögat ser men kameran avslöjar. 

Inlagt 2023-03-22 16:02 | Läst 528 ggr. | Permalink
Bra bilder här på en favorit! Dom känns så 'bussiga' och håller sig gärna nära oss.. Deras fjädrar spretar likt Stjärtmesarnas fjädrar vid 'flykt'.. Här brukar dom dyka upp straxt efter första veckan i april, och är inte så väldigt väderberoende heller.. Vi är snart där!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2023-03-23 09:22
Tack Jan, ja det är ju en fågel man ser på gräsmattor, i hamnar och annars bland folk där de verkar trivas, ganska oskygg. Det är när de är nära marken de kan se lite orediga ut i fjäderdräkten, annars brukar de bli som på bild 5 när jag lyckas fånga dem flygande. Är osäker på om jag såg en för två dagar sedan när jag cyklade förbi, mötet var lite för snabbt.
Trevliga bilder på en livlig och fin fågel. Ser ut som den badar av sig vinterpälsen..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2023-03-23 09:26
Tack Gunte, vet inte om det var lusrensning också i sambandmed flytt, men hela flocken badade. Ser fram emot den första på gräsmattan.
Hej Stefan.
Jag tror aldrig att jag har sett en i luften. Den "Hvide Vipstjert" har alltid gått runt på jorden och "vippet med stjerten" (viftat på svansen).
Med många vänliga hälsningar och tack för synen.
//ERIK//
Svar från Vibybo 2023-03-23 09:29
Hej Erik! det är sällan jag får bilder på dem då de flyger, annars går de runt och vippar hela dagarna till stor förnöjelse för människorna. Tack!!
Åh, jag trodde du precis sett vårens första :-) Men det var fina bilder ändå. Det råkar bara vara en fågel som jag verkligen ser fram emot när den anländer. Det charmiga med sädesärlorna är ju att de ofta är så nära och ställer upp på bild.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-03-23 09:36
Hej Lena, jag är osäker på det om jag sett den första, mötet gick för snabbt när cykeln passerade och fågel flög sin väg. De är tacksamma fåglar, även för den som gillar att konvertera till enfärgade bilder. Detta var en hel flock som var på väg och stannade för gemensamt bad.
Fina bilder igen Stefan. Du har ju fått den fint när den badar.
Snart är väl även dem här. Tror att jag såg den första hos Stig gåendes på gräsmattan någon gång i april förra året :)
Svar från Vibybo 2023-03-23 14:11
Tack Joakim, här är lite för kallt ännu för att de skall komma till min gräsmatta, och kallare blir det närmaste veckan, men sen!
Snyggt, en trevlig fågel och en linslus. De ser ut att ha det skönt i vattnet. Såg rapport om första sädesärlan i Helsingborg igår
Svar från Vibybo 2023-03-23 14:15
Tack Peter, hörde många bofinkar i skogen idag, frun såg en i matningen hemma. Kollat lite vid havet, men fann inte mycket.
Hej,
Vilka bilder. Så har man inte sett ärlan förut.
Ha en fin dg
Bob
Svar från Vibybo 2023-03-23 14:17
Tack Bob, tror det är när de är marknära som ordningen i fjäderdräkten blir annorlunda, på femte bilden ser det ut som det brukar. Haft bra dag idag, hoppas detsamma med dig!
Härliga och annorlunda bilder! Mvh Nina
Svar från Vibybo 2023-03-23 14:22
Tack Nina, de brukar ju synas bland folk, gräsmattor t.ex. men även beteshagar. Har sällan lyckats fånga dem just i flykt, men här gick det bra.