Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Svalor i hamnen

Det är tjugo i sex på morgonen, svalorna lever sitt liv bland båtar, stenar och vatten. Ladusvala är det, den har röd haklapp och lång stjärt. Gott om gamla hus i hamnområdet där de kan bygga. Trevliga fåglar, kvittrar fint, fångar mygg och gör ingen förnär. Klockan är tjugo i sex på morgonen och solen gör försök att bryta genom molnen.                                                                                                                                                  

somliga rep är bättre än andra att sitta på, här är både föräldrar och ungfåglar. Bilden ovan 1/2500 sek och har därför betydligt högre ISO i det mulna morgonljuset än bilderna under

det blir många små flygfän de fångar under en sommar

efter några bilder avlägsnade jag mig, de verkade inte vilja mata med kameran rakt på, utan ställde sig och stirrade på mitt ofina sätt, de bara stod där med näbben full. 

Inlagt 2022-07-31 10:25 | Läst 599 ggr. | Permalink
Ladusvalor är vackra och de gör sej fint mot de ljusa bakgrunderna. De brukar ju inte vara så blyga med att mata men det var kanske något de störde sej på.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-07-31 19:08
Tack Lena, jag var förvånad själv, för i min barndom såg jag ständigt på när hussvalorna matade ungarna i gaveln ovanför sovrumsfönstret. Svalorna är så vackra, och lättare att avbilda dem sittande.
Så sött och det är roliga fåglar. Försökt fånga dyken efter insekter i oasen men än har de varit snabbare att knycka åt sidan
/N
Svar från Vibybo 2022-07-31 19:05
Tack Nini, man brukar behöva en stor fri yta, att ha inflygningsvinklarna klara för sig är en fördel och ljuset i rätt vinkel gör mycket, samt en kamera med snabbt räkneverk som fixar fokus. Sen är de så fullständigt supersnabbt oberäkneliga i kursen vid infångande av mygg, lättare när de ska dricka, det kan ibland kännas lite hopplöst när de viker undan ständigt, men det går att ta som en kul sport också.
Trevligt, svalor är kul och snyggt att fotografera både flygande och stillasittande. När de flyger ser man i huvudsak något svart, då är det bra att ha några stillasittande då de ser annorlunda ut
Svar från Vibybo 2022-07-31 19:00
Jo, det stämmer Peter, jag stod på piren och spanade efter flygande, men de satte sig så snällt att det fick bli några bilder så också. De är ju vackra fåglar.
Vilka fina bilder Stefan Svalan är en fin fågel rolig att fotografera också när de flyger Hälsningar Gert
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:28
Tack Gert, visst är de fina! Fotograferar flygande också, det är mer sport, men de är så fina att se på när de sitter tillsammans och småpratar.
Hej Stefan - fine billeder af en fin fugl. Nummer 6 er sjovt.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:27
Hej Erik, ja där stirrar svalan på mig med munnen full av mat, den vill nog att jag går min väg.
Svalor är sommar! Tyvärr har vi inga här hos oss längre, de försvann när vi byggde till. Synd.
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:26
Tack Christer, visst är de sommar! När grannen min byggde till för några år sedan byggde ett antal par med svalor bon under taket innan han hade förseglat takfoten, där återkom de årligen tills han fann det nödvändigt att färdigställa taket, det var mycket trevligt (för mig) att ha dem där.
Fint att få se ladusvalor så här nära, söt är de också.
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:23
Tack Margareta, de hade parkerat sig fint på sina favorittampar mellan båtarna, bara att fram med kameran.
Det är något speciellt med svalor, deras sätt att flyga och snabba med en enorm precision. Bild 1 & 4 blir mina favoriter här av dessa samtliga fina bilder.
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:22
Tack Morgan, de är väldigt överlägsna oss människor på vissa områden, så mycket att vi inte kan förstå det.
Läckert! Blev väldigt bra i den där miljön med tampar och ringar.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:20
Tack Johnny, kändes så med miljön när jag stod där och såg på dem, och ibland tog de en lov och fick förvånansvärt mycket mygg? på en liten runda.