Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

973 - några pippisar

Sådär, covidvaccinationen gjord och efterföljande febern nu borta, men hustrun är rätt dålig ännu, det tar olika. Vi har haft lite tid att se cykellopp på TV:n, intressant att se naturen runt loppets väg, särskilt Toscana. Danmark placerade sig hyfsat bra. Idag promenad med kamera. 

Såg ett meståg i skogen, och där medföljde en liten flock kungsfåglar. Snabba och små är de, studsar som en pingpongboll mellan grenarna och kameran är som att försöka följa dem med blicken genom ett rör, sedan rikta in, fokus, tryck av. 

Mulet väder, ganska mörkt i skogen, höga ISO. Härligt att stå och se på dem, en fantastisk liten varelse. 

Sedär, där syns den gula kammen. Mest blev det rumpbilder.

Sen en bild på gässen

Hög tid att lägga ägg

Hem igen och några bilder i trädgården

Där hönorna håller till, de kommer varje senvinter, och när det blir varmare drar de ut till fälten och ligger på ägg. Så går livet ett varv till, härligt. 

Sådär, det var allt. 

Inlagt 2021-03-14 11:41 | Läst 1163 ggr. | Permalink
Kul med kungsfågel, en trevlig liten pippi den är lite i stil med gärdsmygen, aldrig still.

Skönt att fått vaccinet, fick du Pfizer? Astra verkar ge ännu mer feberbiverkningar
Svar från Vibybo 2021-03-16 11:09
Hej Peter! Kungsfågeln ger alltid glädje, när jag tänker på det brukar jag se den i flock, åtminstone vintertid. Gärdsmygen har så fint mönstrad dräkt, tänk att ha en kavaj vävd med liknande mönster! Vaccinet var från Moderna och gav måttligt med feber och värk ett par dagar, vilket får mig att tro det hade effekt även på en person med så dåligt immunförsvar som jag. Frun min har ett högreaktivt immunförsvar som angriper hennes kropp och inte oväntat har hon fått mycket besvär och länge, men det går inte att skylla på vaccinet i sig.
Kul med kungsfåglar men de sitter ju aldrig stilla. Gillar dina fasanhönor. Just hönorna ser jag väldigt sällan men tuppar finns det lite här och där.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2021-03-16 11:13
Hej Lena! Hönorna är mysiga där de går i flock runt i kvarteret och kollar in matställen, ibland med medföljande tupp. De gillar min trädgård med mycket buskar och lite vildvuxet, finns något att gömma sig under och utströdda växtdelar att sprätta i.
Duktig akrobat den lilla Kungsfågeln..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2021-03-16 11:19
Hej Gunte! Den har ju inte mycket vikt att släpa på, 5 gram endast, det underlättar. Den har ju en delikat balansgång med vikten, äta exakt så mycket under dagen som går åt i energiförlust under den natten, å andra sidan är det väl vad vi gör också.