Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Trollsländor - och lite till från 9 Oktober

Det var fortfarande ganska varmt när bilderna togs, så trollsländorna var i farten. Inte så mycket fåglar, landskapet inspirerade inte så värst, så det fick bli insekter. Har f.ö. denna dag varit i Lund, stadsparken, men inte sett Bobs fåglar. Matade änder i stället med minsta barnbarnet, det tog hela uppmärksamheten. Resten av tiden blev i restaurangen och lekparken, får bli fåglar och ekorrar en annan gång. Men nu över till trollsländor m.m.  

  Tycker om att stå och se på denna del av dammen, på våren är här mycket småfisk också.      De varma färgerna hade börjat komma.      En riktigt röd      mindre röd          På ett par meters håll är de väl kamouflerade, svåra att se.        400 mm objektivet, f 11, går fint till insekter.       En svart en       Det är en fenomenal konstruktion       Både stor och vacker     

Inlagt 2017-10-29 17:21 | Läst 1604 ggr. | Permalink
Jag älskar Trollsländor, men har inte fotograferat dom i år, men nu blev jag sugen! Finfina bilder Stefan!
Svar från Vibybo 2017-10-29 19:09
Tack Heléne, det får bli när värmen kommer åter skulle jag tro.
Det fungerar ju bra att fota sländor med långzoomen, och det blev ju riktigt bra också. I år har jag inte sett en enda slända, men tidigare år så har de alltid dykt upp under hösten.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-10-29 19:11
Tack Stig, tycker mig ha sett att olika arter dyker upp vid olika tider på sommaren. För några dagar sedan verkade alla ha gått i ide.