Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Gräshoppor

Här kommer fler små insektsvänner, när de inte är så många går det ju bra, men Egyptens gräshoppor verkar ganska besvärligt. De får representera sommarens rika liv och fröjder, värme, vatten och växtlighet är den biologiska grunden till våra kroppars existens. Så jag lade mig raklång i gräset och ålade mig på bytet. Det är kul med både bilder på avstånd där insekter smälter in, och riktigt nära för att se deras märkliga uppbyggnad.

   Tittut!      Smälter in väl      Vanlig position           Tydlig      Så fina detaljer de har , lite som pansarsköldar, vackert i färg och mönster       Lätt att glömma de har vingar      Inte så spännande uppifrån      Själv tycker jag de är fascinerande vackra i sina detaljer

Inlagt 2017-08-31 00:53 | Läst 2189 ggr. | Permalink
Jag kan bara hålla med om att de har vackra detaljer och de ser ju besynnerliga ut på sitt eget sätt. I princip alla djur har ju sin charm om man bara tar sej tid att titta på dem i detalj.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-08-31 09:30
Mycket tack Lena, du är ju naturintresserad av dina bloggar att döma, naturintresse är något stort, ett oerhört omfattande område. Just att studera, kunna se och förundras över livet i smått och stort, det är lockande hela livet, började när jag var liten och vankade omkring och synade det mesta.
Lite varför macro fotografering är så intressant. Man får se hur insekter "verkligen ser ut". Fina bilder.
Svar från Vibybo 2017-08-31 09:32
Tack Joakim, fullständigt sant. En annan värld, inte bara levande utan även döda ting ter sig främmande i närbild. En del kan finna hela landskap på rostiga tunnor t.ex.
Joakim88 2017-08-31 09:46
Visst är det så :)
Det var länge sedan jag såg en gräshoppa och har heller aldrig fotat någon vad jag minns, så det var roligt att du visade med dina fina bilder hur se ser ut på nära håll.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-08-31 11:34
Tack Stig, själv har jag inte hört gräshoppor sen jag jobbade i industri och jagade med hagel i ungdomen, man hade ju inga hörselskydd då.
Vi brukar ha en hel del gräshoppor inpå knuten, men nu när jag ser dina bilder så slår det mig att det varit ovanligt få i år. Undrar vad det kan bero på.
Fina är de och fina bilder har du fått på dem. Den gröna hade vi besök av för några år sedan och den var pampigt stor.
Svar från Vibybo 2017-08-31 11:36
Tack Margareta, om den var grön och stor kanske det var en vårtbitare? De släpper inte när de bitit fast i fingret, huvudet sitter kvar om man drar bort den.
Inte så ofta just gräshoppor är med i bild tycker jag, bra bilder dessutom! Konstaterade för några veckor sen att jag fortfarande kan höra syrsorna, det kändes bra!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-08-31 11:37
Tack Björn. se mitt svar till Stig!
Spännande insekter! Och jag kan fortfarande höra dom, det är jag tacksam för.. Tror knappt att jag har fotat dom.. det får bli nått framtida försök med dom! Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-08-31 14:09
Tack Jan, jag får gå genom gräset och se dem hoppa iväg, det är så jag kan se dem. Lättast att finna på blommande äng innan den slås, och sedan ner på marknivå och försiktigt närma sig.
Fina bilder på gräshoppan som satt så bra där!
Svar från Vibybo 2017-08-31 16:20
Tack Dan, ibland sitter de still ett tag, lagom länge för en klumpig jättelik varelse att närma sig.
Fina bilder på gräshopporna, brukar vara svårt att få fritt läge på dom i gräset alltid något grässtrå i vägen, och när man får det så flyttar dom på sig :)
Mvh
Fredrik
Svar från Vibybo 2017-09-03 19:46
Tack, fungerade bra att krypa bland dem den gången, men flyttade på gräs gjorde jag inte, och närmade mig mycket långsamt.
Vackra detaljer och jag tycker det visar sig väl på dina bilder! Det är ju det där med att bara stanna upp och se de små varlserna som omringar oss. Fint att du gör det!
Svar från Vibybo 2017-09-12 18:22
Tack Maria, det är mycket viktigt att stanna upp och finna mycket i det som betraktas som ingenting.