Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Blommor - 2

Blommor är bra att ta bilder på - de springer inte iväg eller gör grimaser. Det går att vänta tills ljuset är rätt, vända sig så bakgrunden blir bättre. Vinden är ett problem dock, när blomman far in och ut ur sökaren. Fina är de där de står, det är som en trippelnjutning, först dubbel när kameran är med, sedan att se dem vid framkallningen. På vintern kan jag stå och se på den till synes döda hårda jorden, och fundera på de under som snart skall sväva över den. 

  Lilja i regn       denna också      Kaprifol i regn      Rudbeckia i regn...det brukar finnas mängder med insekter på rudbeckiorna, i år är det tomt.      En fluga på toppen!        Triften är nog helt överblommad nu.       Pistillen på en ogräsblomma som är 15-20 mm bred, det är en rejäl förstoring i bilden. Tyvärr är färgen på blombladen helt åt skogen, det skulle varit rött.       Nässlor är ganska svåra att få en bra bild på.        Lusern,  växer vilt i sydvästasien, är en ärtväxt som används i lantbruket och sprider sig gärna. Detta är blålusern.        Här har den övergått i en något bisarr blå kulör.    

Inlagt 2017-08-20 02:25 | Läst 1476 ggr. | Permalink
Riktigt snygga bilder. Gillar nog dom fem första bäst. Regnet gör färgerna så mättade och fina. Går förbi en massa fina blomland varje dag men det har inte blivit några bilder förutom en bild på solros. Ska försöka bättra mig får se vad det blir.
Sten
Svar från Vibybo 2017-08-20 16:52
Mycket tack Sten, har fått åtskilligt med övning i rabatterna. Tycker det bästa fotoljuset för växter är i eller runt regnet, ett speciellt ljus. Full sol bjuder på mest svårigheter. Är ofta nedsatt i hälsan, då blir det ett varv runt huset, med eller utan kamera, sorkfälla och en hand som rycker ett och annat övervuxet ogräs.
Fantastiskt många vackra blommor. Kaprifolen är en favorit. Snygg mörk bakgrund bakom "flugan på toppen". Rudbeckian lyser vackert gult också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-08-20 16:53
Tack Bjarne, jag är så tacksam att någon kan intressera sig för dessa bilder.
Blommor är på ett sätt pålitliga motiv, även om det kan bli lite chansartat om det blåser. Men ibland blir ju det oskarpa till något nytt...Jag gillar verkligen lucern. Kanske är det min agrara bakgrund som bidrar. Men jag gillar också att blommornas färger blandar sej. Det finns gula och lila, men också alla varianter där emellan.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-08-20 18:58
Tack Lena, visste inte om jag skulle ta med den först, tänkte att de bjärta lite märkliga färgerna kunde stöta bort folk, men varför bry sig om sånt? Både mitt Tamron 90 mm och Canon 200 mm är bra på lite suddighet.