Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Mer skånevinter

I det varma klimatets tid, lite bronsåldersaktigt snart? med ökande antal skånska vinodlare, så gäller det att passa på och fånga frosten när den finns. Här har varit någon plusgrad, mulet och dis i 3 månader nu, huvudsakligen. På dessa bilder har termometern just gått över noll = inget vitt. Men det gör inte så mycket, snårskogen på Tosteberga ängar är vacker året om. F.ö. har det varit bildredigeringsnatt, beroende på en pizza jag åt i går kväll; den hade nog skämt innehåll med tanke på magreaktionen. Där handlar jag aldrig igen. 

Här en stig jag tycker om att gå på; varje gång. Jag använde semikolon där för att värna om språkets minsta delar. Från andra hållet. Här är jag faktiskt osäker på vad det är för sorts träd till höger, får spana in det senare. Stigen kräver ofta stövlar; efter regn när en stor koflock passerat och lämnat sina visitkort, då är lågskor inget kul.Detta är getapel, ett vackert litet träd vart det än står. Den tillhör familjen brakvedsväxter (rhamnus) och heter rhamnus cathartica. Det sista ordet är grekiskt, och låter lite religiöst, men betyder rening därför att rhamnusväxter är laxerande. Tror detta är hagtorn av barken att döma. Jag tog bilden bara för att trädet ser så självsäkert ut.Ja, landskapet intill. Taggbuskarnas tillhåll eftersom betesdjur går där.

Inlagt 2017-01-30 10:39 | Läst 2441 ggr. | Permalink
Ser vackert ut! Känns som det skulle kunna dyka upp nått spännande från buskagen där, hela tiden.. men det kanske krävs mera av 'flyttider' för att något ska hända..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-01-30 10:52
Tack Jan, du har så rätt. Visst finns alltid förhoppningen där och ögonen spanar, öronen lyssnar. Men - råkar jag inte komma rakt på ett meståg (har inget bättre ord för när fåglar av olika slag och storlek färdas tillsammans) så är där praktiskt taget noll. Men vid vattenbrynet finns där lite mer. Om några månader är situationen helt annorlunda.
ehrsa 2017-01-30 11:14
Visst heter det ju 'meståg', så säger jag också! De Stjärtmesar jag fått se och fota nu i vinter har jag oftast upptäckt via 'meståg', och påfallande ofta så ser jag Blåmesar väldigt nära där Stjärtmesarna också har funnits, så har det också varit tidigare år som jag sett Stjärtmesar, dom tycks trivas med varann..
Hälsn!
Skånevinter är det ju nästan här i STOCKHOLM också men det är ok för mig eftersom det är lättare att promenera med kameran då. Fina trädformationer du hittade!
Svar från Vibybo 2017-01-30 12:11
Tack Dan, det underlättar framkomligheten. . Mildluften går långt upp i Avlånga Landet. Å andra sidan: något lite kyla och snö är vackert tillfälligtvis, och så rensar det ohyra.
Ja där har man varit och fotat ett antal gånger när man bodde i Bromölla
Ett mycket vackert ställe året runt.
Annars är det bra fotat, härliga bilder
Svar från Vibybo 2017-01-30 12:12
Tack, vackert året runt är ett utmärkt skäl att vara där, som du vet.
"Vild och vacker" sjöng en gång Björn Skifs, och vilt och vackert tycker jag att dina bilder från Tosteberga är, jag kan föreställa mig stigen när löven spruckit ut hur vackert det är då. Du har en fantastisk natur omkring dig, så det sakas inte motiv, och fåglarna kommer nog snart.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-01-30 12:29
Tack Stig, det är en underbar stig, mest i lövsprickning, blåsippor och fåglar.
Milda och fina färger ger stämning åt dessa bilder.
Svar från Vibybo 2017-01-30 20:28
Ja, dimma och mulet/fuktigt väder ger fina färger året om.
Fin promis där är alltid fantastisk.
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2017-01-30 20:26
Tack så mycket!
Kan tänka mig att den där "tunneln" blir rätt häftig när det är grönt på träden.
Hade en liknande "gröna gången" i Kävlinge men den försvann när dom byggde
ut järnvägen.
Mv/G
Svar från Vibybo 2017-01-31 17:08
Jo, det blir alltid lita speciellt med en grön tunnel. Tidig vår är fint där med blåsippor på marken.
Tack!
Vacker plats med den tunnelliknande gången, diset är inte så dumt det heller.
Vissa dagar känns det som vår även här i Bromma, såg att vintergäcken inte har många millimeter upp till ytan nu. Lite varmare så exploderar nog det gula i min trädgård.
Svar från Vibybo 2017-01-31 17:06
Tack, sammaledes i trädgården här.