Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Vadare i rörelse 1/2

Då jag måst hålla mig inne denna strålande dag, har jag pysslat lite med sensommarens bildlager. Det blir vadare i mängd, första delen. Dessa fåglar rör sig snabbt, för att kunna ta en bild i rörelse måste jag studera dem, och förutse vad som händer. Vid ett visst avstånd blir det lite småbråk dem emellan, men inte med vem som helst, vissa verkar ogilla varandra på långt håll. 

De flyttar sig då och då, oftast hela flocken.Okänt socialt samspelVinge lyftsPå ingångMen här var det bråk!Vinglyft. Det är en kraftfull vit färg då vingen lyfts, så jag utgår från att det är en signalfärg.Ofta sker det vid någon upphetsningSom här; kom inte här och kom! ser det ut som, men det kan ju lika gärna vara en hälsning, mellan makar t.ex. 

Inlagt 2016-10-30 17:56 | Läst 1951 ggr. | Permalink
Kanonfina bilder! Vinglyft var ett perfekt ögonblick!
Svar från Vibybo 2016-10-30 18:23
Tack Mikael. Perfekt ögonblick med de här små kvicka fåglarna är en kombination av förutseende beräkning och ren bondtur.
Fantastiskt fina bilder och jag håller med att Vinglyft är lite utav det lilla extra. En fråga i sammanhanget är du nöjd med din Tamron 150-600? Har funderingar på att köpa en längre zoom.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2016-10-30 19:48
Hej Stig! Jag misstänker, att vingarna är någon slags semaforer. Objektivet ja, svårt att ge ett objektivt utlåtande. Nytt eller begagnat? Ja, begagnat med viss garanti är nog bra oavsett. Det är ju rätt mycket pengar, mellan sju och sextontusen är spannet. Själv har jag ju version 1 som kostar tiotusen nytt, och det tycker jag själv det har varit värt. Använder det till närapå allt. Fördelar: Billigt nytt, och under rätt förhållanden kan jag få riktigt bra bildkvalitet, men det sistnämnda gäller ju alla objektiv. Det är relativt lätt, det passar mig väl, och ger mig många fler bildtillfällen. Nackdelar: zoom är ju aldrig så bra som fast brännvidd. Sedan är det rätt billig känsla att hålla i , men det spelar mig ingen roll. Kort sagt: Jag tycker att det är väl värt pengarna.
Fint fångade bilder av alla vadarna!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2016-10-30 19:33
Mycket tack Bjarne!
Jättefina bilder på på alla vadare Gillar flygbilder Ha en fin kväll Gert
Svar från Vibybo 2016-10-30 21:44
Tack Gert, jag gillar att försöka få till dem.
Som vanligt en hel knippe fina bilder när du gräver i dina bildlager! Gillar den första bäst med de vackra figurerna vingarna bildar!/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-10-30 21:53
Tack Björn, det är ju ett typiskt kustmotiv. Att stå där i gryningen och se myrsnäpporna dra in från havet, det är fint.
Vackra bilder på vadare.
Gillar dom, kanske lite extra eftersom det är så sällan jag får tillfälle att fota dom.
ing-marie
Svar från Vibybo 2016-10-31 06:43
Tack, jag råkar bo 1,4 mil från en plats där fågelsträck ibland mellanlandar. Ibland är de många, ibland inte, ibland skygga, ibland inte.