Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Se i svart och vitt

Lite försök med svartvitbilder, som det heter. Som omväxling till alla starka färger. Men egentligen är det ju gråskala. På något sätt kan saker framträda tydligare i gråskala. Som i Tatis mästerverk - Semestersabotören. Fyrkantig bild, gråskala, och inte ett begripligt ord. Men det är just det - man koncentrerar sig på handlingen i filmen då. En genial film. 

Först lövträdslöparen. Satt och solade sig på en nyponros.En torrfura växer lite överraskande vid sjöstranden i den leriga platta sumpmarken. En vallmo, rött i rött. Men nu ses bara formen. När jag ser på blombladets struktur och form, då får jag tankar om 50-talsinredning, vet inte varför.En alldeles underbar väldoftande ros. Behöver stort format. Mitt omedelbara intryck när bilden var klar var lite känsla av evigt farväl. Både sorgligt, vackert och förgängligt.En kornvallmooch en mormorsrosOch så de vajande fälten igen, gräsets rörelse i den eviga vinden. Försökte få lite känsla av en mellanscen  i en svensk 50-talsfilmTill sist denna blyga sak, lusern möjligen, här mild i framtoningen.

Inlagt 2016-06-29 20:53 | Läst 2551 ggr. | Permalink
Bilden på lövträdslöparen är ju helt klart min favorit.
Svar från Vibybo 2016-06-29 21:01
Tack! Den var inte helt självklar att välja ut, har inte prövat insekter i svartvitt förut.
Snyggt, spec. kornvallmon.
- hawk
Svar från Vibybo 2016-06-29 22:14
Tack! Den är så enkel, vacker och förgänglig. Frösår sig tacksamt och dyker upp överallt.
Tycker att du har helt outstanding gråskala i bilderna. Du har fått till det perfekt. De är lite för uppskärpta för min smak. Särskilt den på lövträdslöparen. Vågar man föreslå korn istället för uppskärpning?

Skitbra

//Dawid
Svar från Vibybo 2016-06-29 22:34
Tack ska du ha! Jag har lite detaljsjuka vet du, därav det skarpa. Samma när jag målade innan, det blev en väldig massa detaljer. Svårt att frigöra sig från, har prövat. Jag försökte andra varianter på lövträdslöparen, men hade inte tid att pröva allt, tänkte på TriX nämligen.
Fint, tänker på fotoböckerna lag kollade när jag var ungdom, nästan alltid svv, den första Löparen gillas extra, LO
Svar från Vibybo 2016-06-29 22:51
Tack Lars Olov. Det har du rätt i. När jag själv var barn var alla bilder i svartvitt, åtminstone i de böcker jag läste i. Men sen i skolan blev det ju färg, t.ex. i den kända läseboken där far ror och mor är rar.
Kanonfina svartvita bilder! Speciellt lövträdslöparen och sista blomman. Rent och gillar det starka vita! Trädgrenarna känns riktigt bra också. Nästan lite 3D effekt i denna!
Svar från Vibybo 2016-06-30 06:07
Tack. Jag är lite överraskad att så många gillade bilderna, men tacksam. Har lagt ned lite tankearbete på dem, erkänner jag. Kanske blir det mer senare.
Tatis filmer är ju underbara, så mycket detaljer i dessa filmer.
Fina alla bilder, men den fösta lövträdslöparen ser ju nästan ut som om den vore virkad.
Jag är väl lite miljöskadad där eftersom jag gillar att handarbeta. ;)
Svar från Vibybo 2016-06-30 13:42
Tack Margareta! Det skulle vara mycket spännande med en virkad lövträdslöpare!