Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fågellycka

Ja, hemma igen, och trädgården ser något förvuxen ut rent allmänt. Ingen brådska. Är nu några veckor bak i bilderna, så här kommer lite fåglar flygande i cyberrymden till Er. 

Först skäggmesen. Det är en fågel jag inte sett förrän i år. Den skulle finnas vid dammarna hemma, och följdriktigt har jag stått vid en trolig position en 3-4 gånger innan. Hade sett ett streck i luften vid rätt plats, och det var inte riktigt sparvfärgat. Den färdades mellan 2 vassruggar, tvärs över en skogsväg. Boet troligen vid en träddunge. Stod lite här, lite där. Så plötsligt, vid vassruggen vid dammen, satt den! Den stannade ibland till, som jag misstänkte, och spanade innan den korsade 100 meter öppet fält. Sann lycka att få en skarp bild på denna pippi! I sin riktiga miljö. Den är ju vacker dessutom.  Den satt ett par sekunder åt gången, ingen höjdarflyktbild, men ändå!Så ur annan vinkel, med mat. Satt gärna en bit in i vassen.Och så bakifrån. Sen - borta!Och sen en pausbild, ett enkelt grässtrå, icke att förakta. Skäggmesen kom inte tillbaka närmaste timmen, så jag gick. Hemma hände det saker. Mesungar lämnar ju boet redan i gryningen, men rödstjärtens 2 ungar gjorde det mitt på eftermiddagen. Denna spanar efter sin kompis, som redan flugit iväg, flera meter! Nästan som att födas, när den tränger sig ut. Så ja, landar på grenen rakt under. HUNGRIG!Mamma avvaktar p.g.a. fotografen.Så fotografen stänger fönstret och avlägsnar sig. Det är viktigt att de små får sin mat. 

Inlagt 2016-06-26 20:09 | Läst 2226 ggr. | Permalink
Härliga bilder! Speciellt förtjust blev jag i bildserien med rödstjärtsungen.
Mvh Lisa
Svar från Vibybo 2016-06-26 21:52
Tack! Det blev en avvägning mellan komma nära och inte störa.
Charmerande bilder på den lille. Skäggmes har jag fotat några gånger men de är svåra när de sitter i vassen.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2016-06-27 09:32
Tack! Det är det här med tid och tålamod, där det sista är en något svajig funktion hos mig.
Fina bilder serien på rödstjärten är superb...
😊
Svar från Vibybo 2016-06-27 14:06
Tack! Jag hade turen att första ungen landade på fönsterblecket, så jag blev uppmärksam på vad som skedde.
Som vanligt vackra fågelbilder från dig! Skäggmesen är också en väldigt vacker fågel. Ser ut att ha ovanligt små ögon, är det så eller bara en synvilla?/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-06-27 14:12
Den har ju egenartade ögon onekligen. Möjligen är de något mindre, men som du skriver, är det inte lätt att avgöra. Men vacker är den. Tack för berömmet!
Så in i vassen fint på skäggmesen och vilken vacker fågel det är, har aldrig fått äran att se den. Fast jag har ju aldrig spanat efter den heller förstås. Fint med vassen runt omkring.
Ungen var då för bedårande, men ser lite ilsken ut. Kan vara för att du inte hade någon mat. ;)
Svar från Vibybo 2016-06-27 15:18
Tack, jo den är fin skäggmesen. Jag fick de där sällsynta sekunderna, lite tur, lite skicklighet.
Skäggmesen är väl för fräsig, vilken lycka att ha den nära inpå.
Jag åker till Hjälstaviken för att få se den :-)
Härligt att få se rödstjärtarna lämna boet, fina bilder !
ing-marie
Svar från Vibybo 2016-06-27 19:34
Tack, Ing-Marie! Jo, jag är nog en lyckligt lottad människa. Fick gå i pension 2 år tidigare p.g.a. sviktande hälsa, men har nu anpassat mig väl, och är väldigt tacksam över trädgård och närmiljö, det är just lagom att orka med. Försöker njuta av varje dag. Lyssnar just nu på koltrasten utanför fönstret, efter att ha luktat på rosor och fixat till lite bilder. Härligt.