Skåne-alperna naturligtvis

Litet naturligt från vår närmaste omgivning i Linnekullatrakten.

Påfyllt lager av träbriketter och full fart i Damadromen igen!

Det var ett tag sedan sist! Jag har hållit på med annat ett tag, och den här hösten är det inte alls lika frekvent med hjortbesök som det brukar vara. De kommer hit mycket sporadiskt och stannar sällan någon längre stund. Det har alltså inte blivit så många tillfällen för dovhjortstudier och fotografering av dem. Så har vi även förberedelser inför vintern att ta tag i, vi har lyckats skaffa hem ytterligare träbriketter eller värmeloggs som de också kallas. Priserna har gått upp ordentligt sedan förra inköpet, och det börjar bli ont om dem. Totalt slut på flera ställen, där vi handlade nu hade man tagit bort möjligheten att reservera för avhämtning och dessutom satt en övre gräns på högst 20 paket per hushåll. Det de har kvar är slut om ett par dagar om åtgångstakten består, troligen redan innan om folk utnyttjar lördagen till att handla. För två månader sedan var priset 49:90 per paket, nu är det 69:90. Undrar vad priset blir när nästa leverans kommer...

Dåligt beställt med hjortstudier som sagt, men i förrgår kom det några hindar och fyra kalvar som roade sig kungligt med en fantastisk springfest. Roade sig skrev jag, det är jag fullständigt övertygad om att de gjorde. Tidigare har ju etologer inte tilltrott djur några "själsförmågor" över huvud taget, numera är det betydligt bättre kunskap och insikt hos proffsen. Som en amerikansk etolog sade vid ett tillfälle om att djur inte skulle kunna leka: "Kalla det vad man vill, man vet vad det är när man ser det!" Här följer litet bilder på springkalaset:

Är han i ledningen eller på efterkälken?

Det gäller att samla ihop sig inför språnget...

för att sedan sträcka ut ordentligt och få upp farten!

Sedan är det bara att hålla igång!

Även solouppvisningar med graciösa språng ingår i showen!

Nog är det ett tecken på nöje och livsglädje när man som stadgad moder mitt i språnget höjer huvudet,

för att sedan vrida det åt först ena hållet, sedan det andra

och ta ny sats,

för att sedan göra om proceduren medan man deltar i barnens lekar!

Det var mycket roligt att följa uppvisningen, tyvärr höll de inte på så länge innan de drog vidare. Stiliga hornbärare har vi inte sett mycket av denna hösten, förhoppningsvis dyker det upp sådana så småningom.

Vi hörs!

Postat 2022-09-09 19:13 | Läst 636 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera