Advertisement
Mina bilder och tankar för dagen

Stillsamt nyfiken - om Krister Kleréus fotografi

Krister Kleréus är en av mina bästa vänner och en begåvad fotograf. Han söker sällan sensationer och action,  men är stillsamt nyfiken.

Han hittar oftast sina motiv bakom nästa gathörn i grannskapet.

Nyfikenheten har nu tagit honom runt bland Stockholms tatuerare.

Resultatet kan du se på vår grupputställning 3 + 3 som har vernissage på Galleri Fotografi, Hornsgatan 42 i Stockholm kl. 12.00-18.00.

Välkommen!

Inlagt 2024-09-21 14:06 | Läst 241 ggr. | Permalink
På sitt sätt rätt maffigt på en ung kvinna - men jag kan inte låta bli att undra: Hur ser hon ut när hon fyller säg 60 eller 70?
Eller är det kanske fejk?
Svar från per-erik åström 2024-09-21 16:41
Nej det är inte fejk. Hen har en studio i Gamla Stan och sägs vara den mest tatuerade i Sverige. Hur det kommer att se ut vid 60 + är naturligtvis en historia för sig. Hen kommer i alla fall vara lätt att skilja från de andra paptienterna på äldreboendet…..
/per-erik
Inga kommentarer från mig om tatueringen som sådan, men en utmärkt bild! Höjer sig långt över "sevahemskthurkanmanviljagöraså"-nivån och blir ett porträtt av en individ med egen vilja och egna värderingar. Klart i Kristers vanliga klass; själv är jag som alltid full av beundran över hans förmåga att komma i närkontakt och samförstånd med en generation som kan vara svår att komma inpå livet för oss skäggiga gubbar... Men det är ju då det kan bli BRA!
Svar från per-erik åström 2024-09-21 16:43
Ja, Krister har den förmågan. Plus att han är en mycket sympatiSk person. Kanske just därför.
Ses/per-erik
Ett riktigt bra porträtt, trots att att jag inte gillar taturingar.
Krister är duktig och en fantastiskt fin människa, just hans empatiska ödmjukhet är mycket det som lyfter hans bilder över de flestas tycker jag.
/Affe
Svar från per-erik åström 2024-09-22 08:29
Det är alltid berikande att samtala och umgås med Krister. Han gapar och pladdrar aldrig. Plus att han har en underfundig humor och kan allt om judisk kultur och historia vilket lärt mig mycket. Hans bilder andas ”Menschkeit”, det ord som judarna ofta använder för att beskriva humanitet och empati.
/per-erik