Danmark

Vi har haft några turer till sommarstugan i Danmark den senaste tiden, lite blandade bilder den senaste månaden 


En kvällsbild, månen längst ner och ovanför Venus. 

Jag beskar fjärilsbuskarna och därifrån fick jag massa pinnar till tomaterna 

Ett gör det själv kit köpt i Skævinge på väg till sommarstugan, med en sådan bricka klarar man sig fint en dag i Danmark 

Grannen hade bokat in proffs för att ta ner ett träd 


Riggen under grillhuven 

Tidlösa

Rabarber 

Påskliljor

Pieris, Japansk Buskrosling

Snöklocka 

Violer 

Någon typ av skalbagge 

Inlagt 2023-04-29 07:38 | Läst 436 ggr. | Permalink
Vilken härlig matbricka och det blommar ordentligt på sina håll också, vackert!
Hälsningar, Bjarne
Svar från pdahlen 2023-04-30 07:34
Troligen den bästa matbricka vi köpt, 89:- Dkr är ju ett klipp och så får man köpa lite bröd till. Jo växtligheten har kommit igång, klippte gräset för första gången i förra helgen
:) om man skulle ta ner träd som proffs i villaområde skulle det ta veckor....fast förstår ju säkerhetstänket. Dock togs 7 träd ner på tomten i storstaden på vanligt vis.

Mums med en sådan fin matbricka. Å så mycket fint blommande.
Ser härligt ut..längtar nu efter det
/N
Svar från pdahlen 2023-04-30 07:37
De jobbar snabbt, vi anlitade proffs för att ta ner en 4-5 träd på vår tomt, tog inte så långt tid. De plockar ner stammen i bitar som de hissar ner. Gäller bara komma ihåg att göra snittet över där man sitter. Denna gången hade de någon stor fliskanon som de matade ner grenarna i och som sprutade flis i en lastbil.
Rejält med mat och det ser smaskigt ut på den brickan. Det är grönsakerna som gör att det ser så gott ut och det betyder mycket när man arrangerar mat tycker jag. Kul med bilden på trädfällaren. Jag har inte sett det göras av proffs. Det blommar ordentligt nu och rabarbern kan ni ju äta om en vecka.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2023-04-30 07:44
Tackar, var egentligen inne i affären för att köpa några smørrebrød, men de hade inga färdiga utan enbart dessa brickor. Har köpt också dessa brickor tidigare men denna var nog den bästa jag har fått fatt i, för 89:- Dkr så fick man denna bricka som räcker till 8 smørrebrød, man får bara köpa ett bröd utöver brickan. De plockar ner stammen i små bitar som de hissar ner, betydligt säkrare än att fälla hela trädet.
Där fick du ihop en hel rad fina bilder, maten ser lockande ut. Buskroslingen är inget jag är bekant med, ser ut som något som trivs i torv. Baggens huvud liknar en myras. Har själv inte riktigt tid att sitta för mycket vid datorn, det är för fint ute, ska försöka få ut lite bilder. Bytt dator också, tagit bilder på kvittrande svalor i iskall blåst.
Svar från pdahlen 2023-04-30 07:55
Vi har haft Buskrosling tillsammans med Vinterbär (Skimmia) och Rhodedendron i samma plantering, så det är växter som passar ihop.