Paris, mon amour

Lite granna småsugen på att hoppa på tåget till Paris. Eller hoppa på och hoppa på, lite mer planering kanske behövs. Men det där med att sedan kliva av tåget på Gare du Nord en frisk förmiddag och känn puls och doft av en storstad med mungiporna upp. Ta pendeln ut till Saint Maur de Fosses. Gå på marknaden, Marche Adamville om det är onsdag eller lördag.  Åk in till la Cité. Titta på folk. Plåta. En lunch på nåt ställe i trakterna av Boulevard St Germain. Strosa. Kanske en bit mat på Bistro du Théâtre om andan faller på.

Och tänka på alla fotografer som gjort Paris till sitt. Från Tore Jonsson till Robert Frank och alla de andra, fransoserna själva inte minst. Paris där vart och varannat fotografi blir till gatufoto. Rent av en flöjtspelande ryggtavla vid Rive Gauche, tur han har någorlunda franskt randig tröja. Lägg märke till svanen.

Inlagt 2022-03-08 16:53 | Läst 786 ggr. | Permalink
Hej Gunnar.
Härlig text som ger minnen. Lyckligtvis har jag varit där medan jag var mobil (väl gående). Men vi fick dock också lätt reda på Métro de Paris".
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från mombasa 2022-03-08 22:17
Hej och tack. Märkligt nog är flera europeiska storstäder väldigt lätta att röra sig i. Med eller utan Metro.
/Gunnar s
Minnen som väcks till liv. Allt det och besök i de vackra parkerna Jardin du Luxembourg där studenterna tar igen sig i de så typiska parisiska gröna stolarna eller Jardin de Tuiliéres. Alla platser som är fulla av liv. Tack Gunnar, det är skönt att minnas när det ser ut som det gör just nu. Visst är det lockande att just ta tåget igen till Paris och den speciella känsla som finns där.
Svar från mombasa 2022-03-08 22:18
Hej och tack. Ja, vi längtar efter ett Europa igen. Och att det ska gå ännu lättare att ta sig ut med tåg.
/Gunnar S
Skön text, och en fin bild på flöjtspelaren och den nyfikna svanen.
Svar från mombasa 2022-03-09 16:14
Tackar och bockar. Svanen är kanske en sån där "svan på lugnt vatten", ett av kitschens favoritmotiv.
/Ha det gott