Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Fingerborgsblomma

Jag åkte förbi några fingerborgsblommor för ett tag sedan, gjorde ett litet stopp och tog några bilder på dom. Jag försökte även skapa lite annorlunda bilder på dom för att just få till någon slags twist på dom. Några av bilderna blev dessa som jag visar här, jag tycker absolut att det är en mycket vacker blomma.

Fingerborgsblomma Digitalis purpurea

Inlagt 2023-07-22 09:53 | Läst 856 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul, gillar bäst den första, tror rörelse där passar bäst ihop med blomman tycker jag
Svar från mojje 2023-07-23 09:12
Tack så mycket Peter, kul att höra vilken som blev din favorit.
Nr 1 är nr 1 i mina ögon
Mycket vackert och smart fotograferat.
Svar från mojje 2023-07-23 09:13
Tack så mycket Sven, nr 1 verkar vara favoriten här bland bilderna.
Den vertikala rörelsen i bild 1 passar bättre ihop med digitalisblommans växtsätt än den horisontella i bild 2. Även om fotografi (nästan) alltid utgår från en verklighet, tycker jag att den drömska rörelseoskärpan i bild 1 ger en "sannare" bild av blommornas karaktär än den dokumentära skärpan i bild 3. Det kanske beror på att betraktaren behöver använda sin fantasi för att läsa bilden.
Hälsningar Sven
Svar från mojje 2023-07-23 09:15
Tack för din kommentar Sven och visst stämmer det nog bra det du skriver. Dina rader där om att en bild alltid utgår från en verklighet tycker jag var mycket bra formulerat, dom raderna kommer jag att ta med mig i framtiden.
Visst är det en vacker blomma. Gillar också den första bäst, men även den andra. Tänker att blommorna oftast rör sig i sidled när de vaggar med vinden. Hälsningar/Björn
Svar från mojje 2023-07-23 09:17
Tack Björn, ja av någon konstig anledning så rör sig oftast dessa blommor när man ska fotografera dom. Dom svajar lätt i vinden då dom är lite tunga av sina klockor med blommor.
Finfint!
Och en liten myra fick vara med!
:-))

//Lola