Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Makalös mackapär

Någon evighetsmaskin var det nog inte som jag hittade förstås men det sägs ju att gamla saker som fungerar ska man inte röra. Nu rörde jag ju inget utan tog bara lite bilder, självklart var jag sugen på att vrida på kranen men vem vet vad som hänt då.

Inlagt 2023-01-19 20:35 | Läst 845 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härlig bild med matchande färger, balans och lite att fundera på - varför går röret i cirkel? Den blågröna färgen är fin, kan man få genom att blanda vissa blå och bruna nyanser i lagom proportioner.
Svar från mojje 2023-01-21 07:38
Tack så mycket Stefan, det är alltid skoj när ens bilder väcker lite frågor. Jag tycker det är roligt med gamla maskiner och detaljer när man lyckas finna det.
If it ain´t broke don´t mend it är den devis jag hört. För det mesta är det nog bra att hålla igång prylarna genom att använda då och då. Men, som i det här fallet, kranen inte är vriden på sen väldigt länge måste man nog vara beredd att reparera eller byta ut.

Extrakröken t v är nog genomtänkt, där tas eventuella påfrestningar vid temperaturändringar och tryckkillnader upp.

Snygg bild, patinering och färgskala funkar!
Svar från mojje 2023-01-21 07:39
Tack så mycket för din kommentar Måns, uppskattas!
En mycket välkomponerad och vacker bild med exakt placering av de olika bildelementen, effektiv färgkontrast och en sliten estetik. Dessutom finns där på samma gång humor och ett allvar som gör att man behöver fundera över mackapärens funktion och syfte. Bra gjort!
/Sven
Svar från mojje 2023-01-21 07:41
Tack Sven för en givande kommentar, mackapären här är en detaljbild från en gammal kondensator som varit installerad i en gammal kraftstation som håller på att renoveras.
Hej Morgan - det er et motiv lige efter mit hoved. Der er lidt W. Eggleston over det.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från mojje 2023-01-21 07:41
Stort tack för din kommentar Erik, jag får googla Eggleston ikväll.
Gillar den typen av bilder..
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2023-01-21 07:42
Tack Gunte, jag håller med dig det är lite speciellt med den här typen av bilder. Gamla detaljer gör sig ofta fint på bild.
Denna typen av bilder gillar jag! Välkomponerad med bra balans, fina toner och lagom mycket detaljer. Den röda kranen lyser verkligen mot de blå och bruna tonerna. Gillar slingan på röret också. Toppen:)
Hälsningar, Bjarne
Svar från mojje 2023-01-22 11:17
Tack för din trevliga kommentar Bjarne, gläder mig.