Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Bloggen dominerar

Fotosidan är så mycket mer än bara blogg egentligen, jag tänkte på det häromdagen att det var länge sen jag ens tittade på bilderna som finns i gruppen för bildkritik. Kanske beror det på att tiden jag har lägger jag på min egen blogg samt följer andra. Jag ska försöka börja med att kommentera minst en bild i veckan i bildkritik, kanske måste man få någon slags rutin på det i form av påminnelse. Försöka duger i alla fall sen får jag se hur det blir.

Inlagt 2022-06-14 16:22 | Läst 923 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är också något som ska göras när tid ges. De bilder jag har i bildarkivet är i huvudsak 10 år gamla. Jag får ta en uppfräschning av hela biblioteket. Samtidigt som biblioteket föll ihop så slutade jag också med bildkommentarer, eller egentligen titta på bilder utanför bloggmiljön. Hinner ju inte med allt, man har ju inte så mycket tid nu som pensionär
Svar från mojje 2022-06-14 20:00
Det ju just det med tiden, man har svårt att hinna med allt så man prioriterar. Tack för din kommentar Peter.
Jag läser också nästan bara bloggarna numer. Lite tråkigt kanske, för det finns väldigt mycket bra bilder och inspiration bland bilderna. Vet inte riktigt varför det blivit så. Att lämna kritik tycker jag dock är svårt, särskilt när jag inte vet vad det är fotografen vill uppnå.
Väldigt fin sjö/tjärn, önskar att jag kunde hitta någon liknande nära mig.
Svar från mojje 2022-06-14 20:05
Att ge kritik är nog lättare än att ta tror jag, när jag ger kritik utgår jag från bilden jag ser och försöker skriva så ärligt och givande jag kan med en snäll ton. Tror dock att det kan vara svårare att ta emot kritiken om det innehåller ris. Om bilden ligger i gruppen för bildkritik måste man vara beredd på ris och ros tycker jag annars ska man inte lägga in sin bild där. Tack för din kommentar Susan, kul att du tycker om bilden. Jag är ganska säker på att du har fina platser där du bor.
Ja Morgan, det tar lite tid med bloggen, men det är också lite sällskap samtidigt eftersom jag lever ganska isolerat av medicinska skäl, men som Peter säger, som pensionär kan det också vara svårt att hinna med allt, så det blir ett och annat uppehåll. Hinner inte mycket mer än bloggen, har varit aktiv på andra sidor (ex 500px) också tidigare, men lagt det på vila.
Svar från mojje 2022-06-16 18:01
En blogg är absolut en bra social grej, även jag har funnits på andra plattformar och har fortfarande kvar en blogg på en annan sida men uppdaterar den alltför sällan. Jag känner att jag vill fokusera på Fotosidan då det är något man betalar för. Tack för din kommentar!
Jag kan hålla med om att Fotosidan innehåller flera intressanta bitar om man har tid, lust och ork. För egen del blir det mest bloggen även om det under en tid varit dåligt även med det.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2022-06-16 18:02
Tack för din kommentar Jörgen, det gäller att hitta rätt "nivå" på det hela. Det får inte bli något tvång då försvinner tjusningen med det precis som med allt annat.