Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Granar, människor och en del kvarter har personlighet.

Nätaren är tratten som granförsäljaren drar granen genom. Grenarna hålls sen ihop av ett nät för transportens skull.

Miljön är kvarteret Knäppingsborg i Norrköping.

Per "Boa" Karlsson hjälper en kompis med att sälja granar. Kompisen odlar dom på sin gård Kätterstad i Skärkinds socken ett par tre mil sydväst om stan

Det händer att kunderna klagar på att granarna inte är perfekta. Då säger Boa att granar liksom människor inte är perfekta, men kan fylla sin uppgift ändå. Just det sa jag, vi bodde tämligen trångt då jag växte upp. Om vi hittade en gran med platt baksida att ställa mot väggen var vi nöjda.

Granar har personlighet sa Boa, precis som det här kvarteret. Det var nästan övergivet, men en chef på Henry Ståhls Fastighet AB hade det som sin ögonsten. Han såg till att väcka det till liv och bevara nästan allt. 

Det var ju Fredrikssons Arkitekter som gjorde arkitektjobbet sa jag. De lade ner en oerhörd omsorg och lyckades behålla gamla material och mycket historik, moderniseringen har genomförts så att stämningen finns kvar.

Vad hette denne framsynte chef på Ståhls? Tomas? Eller var det Jan Lindroth? Nån som vet

Här åker en kungsgran genom nätaren.

Inlagt 2022-12-18 10:48 | Läst 502 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Herregud - Knäppingsborg! Då måste det väl vara knäppskallar som bor där? Det är nog vad var och en får upp när man först läser det. Lyckligtvis ser dom helt normala ut.
Man borde nog ta sig en funderare på namnet. det hjälper inte ett dugg att namnet säkert har en helt annan etymologi... :-)
Svar från Måns H 2022-12-18 12:13
Han hette Knäpping och var vikingahövding som byggde en borg på ett strategiskt läge, just där det gick att ta sig över Strömmen mitt i det som blev Norrköping.

Senare byggdes industrier på platsen. Chefen på Ståhls som såg till att ta vara på miljön betraktades säkert som knäpp av alla dom som tycker att man ska riva först, tänka sen. Det gick bra. kvarteret betraktas nu som en framgångssaga. Jag gillar miljön är där ofta, Tinas Café och sånt är ett dragplåster.