CITYSCAPES: BLOGGEN

Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Vindkraft, fint eller fult?

DN idag har en ledarsida där Susanne Nyström hävdar att särintressen - från föräldrar som skjutsar barnen till skolan till kommuner som använder vetot till att stoppa vindkraft - tar för mycket syre i debatten.

----------

Jag tycker att det skulle räcka rätt långt om vindkraftens nyttor fick vägas in i tillståndsprövningen. För närvarande beaktas inte sånt som klimatnytta eller fördelar då det gäller elpriserna. Det finns ju dom som ser vindkraft som i bilden nedan, bara störande och mikroplastgenererande, men nyttosynen borde också få vägas in.

Arkivbild. Kamera Samsung 815 Pro. Bilden är manipulerad i efterbehandlingen.

Postat 2023-03-03 12:19 | Läst 406 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Fik och stadsmiljö i Katrineholm

Sen Göran Perssons tid har Sultans en filial i Katrineholms centrum. I går var jag i den stan för att klippa håret och passade på att fika på Sultans. Taket blänkte lite extra det var väl dagern som äntligen visat sig.

Iphone 2020 med app Halide för RAW

Göran Persson: Jag minns när förståsigpåarna i Kgl Hufvudstadens tidningar skrockade förnumstigt att en bonnläpp från Katrineholm självklart inte skulle kunna komma i fråga som statsministerkandidat.

Dom hade fel. Persson är från Vingåker.

Och han hade, sannolikt har, sina sidor. Minns ännu då jag lyssnade på bilradion och en gräslig sossepamp argumenterade för att kommunalisera skolan. Det var Persson. Men han vann val, var EU-ordförande, och på sin enligt min uppfattning politiska topp förespråkade han ett grönt folkhem. Tyvärr fick han inte med sig sitt parti. 

I Katrineholm kallades han HSB, Han Som Bestämmer. Han bestämde mycket, för det allra mesta bra.  De centrala delarna rustades upp. Stan fick en utomordentligt bra passage under spåren. Och folk trivdes med stan. Stadsarkitekten Yngve Norrman hade bästa perioden i sitt yrkesliv.

Här har någon, rimligen Persson och stadsarkitekten, sett till att ordna en portik så att man kan gå genom genom kvarteret till Sultans konditori.

Nationaldagen 2009 firade naturen dagen ifråga! Det regnade lite och Stora Torget pryddes av en dubbel regnbåge.

Arkivbild 2009. Pentax K 20 D med Pentax fisheyezoom.

Postat 2023-03-01 11:02 | Läst 357 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4