Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Hit kom granarna!

Gårdagens granspaning har fått sin lösning! Julträden ingår i det som kommunen på svengelska kallar Norrköping Light Festival. Denna del har namngivits på svenska, "Knäppingsborgs vintergata". Installationen finns på kvartersmark och har bekostats av fastighetsägaren Castellum. (Ja, det är koncernen där ägaren sålt ut stora delar till Roger Akelius pga krisläget i branschen.)

Jag spelade ofeg och plåtade med full öppning. Men varenda liten ljuspunkt fick en röd ring (syntes vid stark uppförstoring) och många blev grönaktiga. Så jag fegade ur i efterbehandlingen och redovisar härligheten i svartvitt.

Pentax K-1 med Pentax 35mm Plastic Fantastic på full öppning. ISO 1600 och jag glömde brusreducera.

-----

PS. Testade nu att omfamna gluggens egenskaper fast det inte såg ut så här alls på platsen!

Pentax K-1 med Pentax 35mm Plastic Fantastic på full öppning. ISO 1600, ingen brusreducering, ingen reducering "defringe" av de små röda kanterna på varje ljuspunkt.

Inlagt 2022-11-27 08:42 | Läst 477 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ofegt e bra och fornnordiskt! :) De röda punkterna kanske va Bokeh? Kan tänka mig att det är fint i Knäppingsborg under Julen! :) De va fint redan innan jul!
/B
Svar från Måns H 2022-11-27 10:43
Hej Bengt! Nu tog jag mod till mig och lade in bilden i färg också! Komplett med färgfel på varenda liten ljuspunkt. Det såg inte ut så på platsen, men man kanske kan låta objektivet ta sig konstnärliga friheter!
Gillar färgbilden mest, lite färgklickar av olika slag i bilden kan vara trevligt, inget att bekymra sig om. Förändringar i fastighetsbranschen är oundvikligt, vi ser nu början.
Svar från Måns H 2022-11-27 12:06
Tack Stefan! Försöker plåta ofegt men det tar emot att vänja sig! Ska fortsätta ett tag med att försöka ta ut svängarna!

Håller med om fastighetsbranschen.
Intressant att se den andra versionen! Julen e ju i färg och jag tycker den andra versionen blir mer jullik! Men ändå ovanlig och bra!
/B
Svar från Måns H 2022-11-27 17:36
Det är spännande att tänja sig åt ofega hållet, tack Bengt för idén och att du kommenterar!