och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Från vår till sommar

Det har gått fort från vår till sommar. Tiden mellan hägg och syren blev kort, tog ungefär en vecka. 

Den här bilden tog jag den 7 maj då jag tog första promenaden på Drottningholm. 

Stod på ungefär samma ställe i dag  den 15 maj och nu ser det ut som full sommar där i parken.

I dag hälsade jag på vakterna när vi kom till Drottningholm,  de stod och småpratade vid grinden in till slottet. Men stramare upp sig då jag frågade om jag fick ta en bild. Det gick så bra men närmare än så här fick jag inte komma.   Finns en stenlagd rundel där i grusplanen, den måste man stå utanför, sa de. Har inte tänkt på att det var en grind där, vår yngsta dotter var lekkamrat med Madelein och då hon skulle lämnas vid slottet körde jag in där utan att någon grind öppnades. Var bara att köra fram till vakten och berätta vilka vi var och vilket ärende vi hade. Sedan gällde det att parkera på rätt ledd. Ordning och reda. 

Ser att det även kommit upp en bom lite längre fram. Större säkerhetsanordning nu än på 80-talet.

 

Vi lämnar vakterna och börjar dagens promenad. Går ut genom den pampiga porten där jag nyligen fick lära mig att det står HERS i monogrammet. Tack Peter för den lärdommen.

Parken grönskar och fler och mer blommor slår ut. Påskliljorna sjunger på sista versen och gullvivor,  maskrosor och smörblommor tar över. I en slänt lyser det alldeles gult av smörblommor. Där lutar det så pass att min ännu stela rygg når ner till några. Tror det är smultronblommor som skymtar i det gula.

I dag går vi så Götiska tornet anas mellan träden. För en del år sedan när det var öppet hus på Drottningholm då fick nan komma in där i tornet, måste ta och leta reda på de bilderna. Nu nöjer jag mig med att vända åter mot bilen.

Vi promenerar utmed dammarna och ser att knipan har fått tre dunbollar som simmar med henne, en hane närmar sig och då blir det dramatik i dammen. Honan far iväg med en rasande fart och ett rejält plaskande blir det när hon ger sig på honom. Ungarna pilar iväg åt andra hållet så fort som deras små ben förmår. De väntar snällt där tills mamman har jagat bort hanen. Fast jag är inte helt säker på arten, kollade på nätet och fågeln liknade knipa, men en fågel vart det är jag helt säker på ;). Har inga bilder att visa på dem, de var för långt bort. 

Ser att gässen ungar har växt till sig, hela familjen är ute på promenad. 

Kom inte för nära säger pappa gås.

Ser lite ut som gässens dagis.

Bakom teatern står det en slaga mätutrustning, undrar vad de mäter?

Lådan den är kopplad till liknar den som var vid vårt hus då de sprängde kraftledningen och även när de sprängde här under för nya avloppsledningar, den mätte vibrationer i marken. 

Inlagt 2024-05-19 08:26 | Läst 509 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var en otrolig skillnad på en vecka, mellan den 7 och 15 maj, plötsligt händer det. Vacker bort, kul att ha en dotter med en fot inne i kungafamiljen. WSP gör visst många olika mätningar, kanske är det ljud, provade du att skrika i den
Svar från Margareta Cortés 2024-05-19 10:11
Tack Peter!
Det gick fort i år, var nog lika grönt någon dag före också men då tänkte jag inte på att ta någon bild på samma ställe och vi gick en annan väg dagarna före.
Ingen fot inne i kungafamiljen nu, det här var när de var i förskoleåldern och första klass.
Nä, vågade inte skrika där, då kanske vakterna kommit.
Angående monogrammet:
Enligt heraldikens regler, så kan man ha en bokstav vänd åt båda hållen, för att det skall se snyggt ut. Så är det med både "R" och "E" i det här fallet - men rörigt blir det. I det vända paret "E" har man smugit in "S".
Svar från Margareta Cortés 2024-05-19 10:14
Tack Peter!
Jag hade inte tänkt på det monogrammet innan, och trots att jag stannade i dag och försökte urskilja de olika bokstäverna så var det lite svåra att se.
I dag var vakten extra stilig med plym på hjälmen.
Vilken skillnad på en vecka! Vissa år går det fort och det hände mycket de 10 dagar vi var i Texas. Det går också väldigt fort i trädgården just nu och hela lördagen gick åt till att plantera om blommor och grönsaker. Mer ska fixas idag.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2024-05-21 14:06
Tack Lena!
Sommaren kom fort, lite synd att all den skira grönskan gick över i lite mer mustiga färger men skönt med solen och värmen nu. I år sköter rådjuren vår trädgård på egen hand, hade en del planer men det får bli nästa vår.
Jo det hände plötsligt. Kändes inte som vi haft vår. Från snö å kallt till sol å varmt och det sprakar i växtligheten.
Fin serie från promenader
/N
Svar från Margareta Cortés 2024-05-21 14:09
Tack Nini!
Först tror jag att jag missade en hel del av våren, smärtan i ryggen tog över då men tar igen det med råge nu och njuter av att kunna promenera och se hur allt växer och frodas.
En vacker plats jag aldrig sett, de måste säkert ha vakter och stängsel. De två första bilderna visar precis hur oerhört fort det går nu! Kanske är det sprickor i väggarna så de mäter vibrationer som du sa?
Svar från Margareta Cortés 2024-05-21 14:12
Tack Stefan!
Kommer du till mina trakter så får du inte missa Drottningholmsparken. Finns så mycket att se och upptäcka där.
Mätinstrument kan ha något med vägbygge att göra också, men tycker att det står lite för långt ifrån det då.