B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Storkar, hästar och ...

Man kan visserligen stöta på storkar lite här och där i Skåne, men om man vill vara säker på att få se dem på bona kan man åka till "hästmetropolen" Flyinge Kungsgård, en av våra tre riksanläggningar för hästsport. Ridaktiviteterna var i full gång då jag kom fram.

På den stora ridbanan mellan de anrika husen pågick dressyrträning.

Jag kunde inte motstå att ta några bilder på ryttarna och vad jag antar är en instruktör som sitter till vänster. Det fanns även en instruktör på banan så det kan också vara någon som bedömer ekipagen som sitter på pallen.

Den här tjejen var så välklädd i sina vita ridbyxor att det kändes mer som någon form av uppvisning än bara träning. Men hon red inte ett specifikt program. Samtidigt som jag tittade på ryttarna hade jag koll på flera storkar som stod i sina bon. 

Ungarna hade uppenbarligen kläckt för man kunde se hur de ibland pysslade med något nere i bobalen. Dock var de för små för att synas. Det fanns många storkbon på hustaken och man ser att vissa är byggda på plattformar som är placerade där för just det ändamålet.   

Storkarna flög också ut på provianteringsrundor. 

Det är stora fåglar när de passerar över huvudet och inte särskilt svåra att fånga på bild ens i flykten.

Här är det nog frågan om ett "äkta" storkbo från grunden. De här fåglarna hade byggt på skorstenen på den glass- och ridsportbutik som finns på området. En fågel som jag alltid har på önskelistan när jag åker till Skåne är gladan. Här vid Flyingen brukar det alltid flyga en hel del glador och jag spanande konstant efter dem. Plötsligt lättar en rovfågel från ett vassbestånd rakt framför mej. 

Den är mörk i det kraftiga solljuset och jag tar en serie med bilder. Men....det är inte en glada, utan en kärrhökshona. 

Sedan kom hannen. Den är ju också fin och bjöd dessutom på en låg överflygning.

Gladorna fick vänta till ett senare tillfälle och det blev brun kärrhök istället.

Hej så länge,

Lena

Postat 2023-06-01 15:39 | Läst 874 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera