B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En glimt i morgonsolen

Vi har två rödhakar som kommer dagligen just nu och jag hoppas förstås att det är ett par. De flyger runt tillsammans ibland men det kan förstås också vara två hannar som jagar varandra. I morse var jag ute när det fortfarande silade ner lite sol i vår trädgård och lyckades fånga en av dem på bild. Sedan blev det mulet så det här får bli dagens solglimt.

Ha en fin lördag allihopa,

Lena

Postat 2019-04-13 11:49 | Läst 1131 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Vårspaning Knivsta

När jag såg Peters vitsippor igår kändes de långt borta för oss i Uppsalatrakten, men idag har vi haft 15 grader och blåsipporna blommar för fullt. Jag blev glatt överraskad.

Ännu mer förvånad blev jag då jag hittade dessa halvvägs in under en gran. Det är dock inte vitsippor utan vita blåsippor. Bladen var precis samma som blåsippornas men blommorna var aningen större än de blå. Finns det förädlade trädgårdsvarianter? Det var ganska nära ett par trädgårdar. Oavsett, definitivt vår och jag hoppas snön "stannar" hos Ing-Marie.

Hälsningar Lena

Postat 2019-04-06 17:22 | Läst 1450 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Snabbvisit i Raleigh, North Carolina

Vi har precis kommit hem från ett kort besök hos min systerdotter i Raleigh, North Carolina. Vi anlände fredag eftermiddag (för en vecka sedan), reste hem tisdag och landade hemma onsdag. Så här kan ett villakvarter med lite mindre hus se ut i Raleigh. Inga stora garage och inga pooler på baksidan som vi är vana att se i Texas. Lite mer som hemma faktiskt.

Vi testade Airbnb för första gången och bodde i ett av dessa "radhus". Det fungerade utmärkt och vi blev så småningom två par som bodde i huset till en avsevärt lägre kostnad än hotellrum och bara några hundra meter från där min systerdotter Anna bor. Våren hade kommit längre än hemma och träden blommade för fullt.

Det rosa trädet som finns med även på förra bilden är en "Red bud" som har blommor direkt på kala grenar och även på stammen. De växte lite överallt längs vägar, i skogsområden och planterade mellan hus etc.  

I ett annat spirande träd hittade jag en charmig ekorre.

Vi hade en halv dag tillsammans med Anna innan resten av familjen skulle anlända. Det var 25 grader varmt och växlande sol med lätta moln. Vi gav oss ut i en nationalpark med markerade vandringsleder och gjorde drygt 8 km med Annas två hundar som stormtrivdes.  

Träden hade inte fått löv ännu men de låg i startgroparna och grön växtlighet frodades på vissa ställen.

Det hade regnat ordentligt så vattnet forsade på friskt i vattendragen som vi passerade. Eftersom det var lördag mötte vi en hel del folk som var ute och vandrade i området.

Juneau uppskattade ett törstsläckade stopp i ett mindre vattendrag.

Olive tyckte att man gott kunde plaska runt lite och blöta sej ordentligt utöver att släcka törsten.  

På vissa ställen såg det ut ungefär som hemma när vitsipporna blommar som bäst...

...men det var inte vitsippor. Det mesta var en liten blomma som heter "Spring Beauty".

Ibland var de uppblandade med den här vackra vita blomman som heter "Bloodroot"....

...eller dessa som jag ännu inte lyckats lista ut vad det heter.

Något som var annorlunda jämfört med en vårpromenad hemma var sköldpaddorna som låg på var och varannan stock och värmde sej i solen.

Anna håller på med en sport som heter "bouldering", vilket är en typ av klättring. Här får vi en kort demonstration på ett mindre stenblock. Föga anade vi att vi skulle prova på detta IRL innan vi lämnade North Carolina, men det tar vi i ett senare inlägg.

Hej så länge,

Lena

Postat 2019-04-05 19:57 | Läst 1275 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera