B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Badplatsen 07:03 - 07:10

Måndag morgon 07:03...

... 07:04...

....07:10. Dagens bild 245.

Hälsningar Lena

Postat 2014-09-02 20:48 | Läst 1703 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Västkustdykning och SM i undervattensfoto

Från torsdag till söndag har vi varit i Hamburgsund för att delta i SM-finalen i undervattensfoto som anordnas årligen av Svenska sportdykarförbundet. 

 

Då vi reste ner på torsdagseftermiddag så vi mycket av det här, vilket får bli dagens bild 240.

Det pågick också mycket sådan här aktivitet, längs hela resrutten.

På fredag var det dags för första dykdagen och så här ser den ena båten ut när den snart skall lägga ut. Det är sex fotografer med parkamrat/båt och jag befinner mej sålunda på båt nr 2 tillsammans med 5 andra deltagare och deras "buddies". Några av er kanske känner igen Jonna Bergström till höger i bilden.

Solen strålar och båda båtarna går ut till Väderöarna för att göra två 60 minutersdyk med lunch emellan. Båda båtarna går till samma dykplatser men vi turas om, allt för att det ska bli så likvärdiga förutsättningar som möjligt.

På lördagkväll klockan 19:15 ska alla dykpar ha lämnat in fyra bidrag, ett i vardera klasserna makro, vidvinkel med dykare, vidvinkel utan dykare och tema. Årets tema är koralldjuret "död mans hand" och bilden ovan är mitt bidrag (det är de orangefärgade  knubbiga fingrarana som är djuret). Den får också bli dagens bild 241.

På lördagsmorgon är vädret inte alls lika bra och vi får dyka inomskärs. Jag har bytt till makro och denna bild, som visar en leopardfläckig smörbult, blir mitt bidrag i den klassen och dagens bild 242. De vita fläckarna i den svarta delen av bakgrunden hade jag normalt klonat bort men det är inte tillåtet i tävlingen. Man får inte heller beskära bilden. Vitbalansering, skärpning och vissa ändringar som påverkar hela bilden är det man får göra.

Det är lite mer spänt idag för nu måste alla bilderna bli till. Innan dagens sista dyk såg det ut så här lite varstans där det gick att sitta. En fotograf som försöker kolla på bilderna med sin parkamrat utan att öppna undervattenshuset.

På söndagen gör vi alla ett nöjesdyk före lunch när resultaten sammanställs. Då brukar det bli en hel del bra bilder för tävlingen är över.

Den här kantnålen poserade snällt och får bli dagens bild 243.

Två små tejstefiskar kikar fram ur en klippskreva.

Under tävlingsdyken såg vi inte en enda brännmanet men den här hittade vi på söndagen. Så här kan det se ut om man tittar in under klockan på en brännmanet som har tappat många av sina brännande trådar.

Efter lunch kom domarresultaten och guld i årets SM i undervattensfoto gick till Jonna Bergström med parkamrat Ingvar Eliasson. Stort grattis till Jonna! Silver gick till Fredrik Ehrenström (+ parkamrat Fredrik Blomqvist) och brons till Klas Malmberg med parkamrat Annika Malmberg. För vår del blev det en 11:e plats och det var lite för ynkligt, men vi hade i alla fall en trevlig helg.

Åter till vardagen och en promenad efter middagen. Solnedgångar är kanske banala men det är svårt att låta bli. Dagens bild 245.

Hälsningar Lena

Postat 2014-09-01 20:20 | Läst 3855 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5