I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Isigt på milspåret

Förra inlägget handlade om min vandring på Långstorpsslingan och Bjäreslingan vid Frostavallen. Här kommer några bilder till på temat is. Det var inte isigt i spåret i sig, för det mesta i alla fall, utan här handlar det som olika sorters is som jag passerade på vägen.

#1

Stelfrusen bäck.

#2

#3

Bilderna 3-5 är från bäcken som rinner på norra sidan Ulfsbjär. Skugga och klarblå himmel gav ett kallt ljus, som jag valde att behålla.

#4

#5

#6

Ulfsbjär.

Inlagt 2016-01-16 13:17 | Läst 2627 ggr. | Permalink
Vackra isbilder, i synnerhet 3,4 och 5. Jag var ute idag och det var både dimma och is vid vattendraget i Gamla Uppsala, dessutom 17 grader kallt.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2016-01-17 17:13
Hu då vad kallt det var i Uppsala! Ja, vi hade minus 15 i går morse här med. Kul att höra vilka du gillar bäst, tack!
Hälsningar, Bjarne
Härliga bilder på is i alla former Bjarne! Ha en fin helg!
Svar från Bjarne 2016-01-17 17:12
Tack så mycket Dan! Hoppas helgen var bra för dig!
Hälsningar, Bjarne
Vackra bilder, Bjarne!
Nr 3 måste väl klassas som ett mästerverk!?
/Niklas
Svar från Bjarne 2016-01-17 17:15
Tack så mycket för den värmande kommentaren Niklas!
Hälsningar, Bjarne
Mycket vackra bilder Bjarne. Trean är otroligt fin. Tvåan har ett väldigt speciellt mönster som jag gillar. Snyggt!
Svar från Bjarne 2016-01-17 17:15
Kul att höra vilka du gillar bäst! Det är mina favoriter också. Stort tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Kul med den isiga bäcken som slingrar sig fram och bildar spår i terrängen.
Vackra isbilder i övrigt också.
Svar från Bjarne 2016-01-17 17:14
Tack för kommentaren Margareta! Ja, den där bäcken var verkligen speciell som stelfrusen.
Hälsningar, Bjarne
Fantastiskt fina utsnitt ur verkligheten, vi har en del riktigt fina vandringsleder i Skåne! Må fint, LO
Svar från Bjarne 2016-01-17 17:15
Tack så mycket för den vänliga kommentaren LO! Stämmer bra att vi har många härliga ställen att vandra på.
Hälsningar, Bjarne
Du ger dig inte utan är ute med kameran än det är så kallt.
Vi har verkligen så fint nu här i Skåne överallt där vatten drar fram.
Mysig se vad du haft för dig denna gång.
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2016-01-17 17:16
Tack så mycket för kommentaren Gun-Inger! Kameran ska alltid med, man vet inte vad man får se!
Hälsningar, Bjarne
God kväll Bjarne! Så har det äntligen blivit dags att kommentera detta "gamla" inlägget. Hela bildserien innehåller fina bilder, det blir svårt att utse favorit. Men vi tar det från början. Det var en riktigt liten bäck du funnit i första bilden. Trodde först det var en frusen stig, men förstår av bildtexten och en lite noggrannare titt att det är en bäck, som slingar (slingrade) sig bland löven och där vintersolen får spela lite i bildens övre del.
Bild två ser ut att vara tagen rakt ovanifrån och visar ett intressant mönster i isen. Utsnittet är väl valt, mönstret fördelar sig fint över bildytan. Tack vare de gröna stråna får bilden liv, för övrigt är bilden stillsam.
I tredje bilden är det däremot mycket fart! Mycket vackra färger. De tre "ishögarna" är fint placerade i förhållande till vattnets fallriktningar. Du har fått en verkligt härlig struktur i vattnet!
Sedan följer en lite stillsammare bild, men samma fina färger som i den föregående bilden. Även här finns det några små ishögar. De är dock lite mer statiskt placerade i bildytan. Det ljusa lövet i det nedre vänstra gyllene snittet sitter som en smäck!
Femte bilden är lite livfullare än fyran. Blir inte riktigt klar över om den större isringen har bildats runt en sten, men det ser ut så. Den "ringen", "isklumpen" till vänster och den sten som sticker upp i övre vänstra delen bildar en triangel och vattnet rörs sig huvudsakligen ner mot högre hörnet. Fin komposition!
Den avslutande bilden har några läckra istappar som huvudintressepunkt, de är fint placerade i bildytan. Till det fina i bilden hör även de små små ansamlingarna av snö. Den svarta klippan som sticker fram ur mossan har en härligt blå nyans, månne spegling av en blå himmel? Lite slokande ormbunkar av något slag vittnar om hårda tider.
Vad säga om favoritvalet? Ja, högsta röstetalet går till bild nr 3 - ett riktigt konstverk, säkert säljbar! Näst högsta röstetalet får bild 5 och bild 1 får en välförtjänt tredje plats.
Återstår att önska dig en skön kväll! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-02-02 16:39
Tack så mycket för kommentaren Ulf! Jodå, det är stenar som isringarna har bildas runt i bild fem. Roligt att du gillar trean så pass mycket och det stämmer bra med Niklas' kommentar. Ibland blir man "hemmablind" och behöver lite hjälp med att hitta det bästa bilderna. Från början hade jag tvåan som en som jag själv tyckte väldigt mycket om.
Jag önskar dig en bra vecka! (nej, jag åker inte från Stockholm på torsdag - tror det var den här veckan du skrev om förut)
Bjarne