I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Runt Brösarps backar på eftermidda'n

Som jag berättade i förra inlägget, så var jag på väg mot Haväng, när jag såg skylten om 50-talsdag vid Brösarps station. Innan jag for vidare till Haväng, så gick jag en runda ner mot Verkeån och Brösarps backar. Lite diverse motiv dök upp under den vandringen. Här följer ett axplock.

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2015-06-28 11:00 | Läst 3695 ggr. | Permalink
Fint där vid Brösarps backar, var där i fjol i den smäktande sommarvärmen vi hade då.
Fina bilder.
Svar från Bjarne 2015-06-28 20:19
Tack för kommentaren, Margareta! Lite varmare än vid mitt besök tydligen!
Hälsningar, Bjarne
Det är både speciellt och vackert runt denna plats. Din sista bild får bli dagens favorit, mycket fint uppbyggd tycker jag.
Svar från Bjarne 2015-06-28 20:20
Tack för kommentaren, Ingemar! Det var nära att jag aldrig tog den sista bilden, men jag tänkte, vad 17, det kanske kan bli något.
Hälsningar, Bjarne
Det ser väldigt fint ut där och det går fram mycket bra i de svartvita bilderna. Den sista bilden gillar jag extra för linjerna och formerna. Hästar på en sådan äng, där man inte ens kan ana staketet, är härligt.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2015-06-28 20:21
Tack så mycket Lena! Kul att just de svartvita föll dig i smaken och en "röst" till på sista bilden.
Hälsningar, Bjarne
Mycket fint! Brösarps backar är ett underbart stycke natur, hils, LO
Svar från Bjarne 2015-06-28 20:21
Tack så mycket LO!
Ha en bra kväll!
Bjarne
Ett väldigt fint ställe där jag varit några gånger då jag har släkt i Skåne. Den svartvita med hästarna blir min favorit i kväll!
Ha det gott, Bjarne!
/Niklas
Svar från Bjarne 2015-06-29 18:41
Tack Niklas! Kul att hästarna vinner ditt gillande. Det verkar som de svartvita bilderna uppskattades mest i den här sviten.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Trevlig bilder från underbara Brösarps backar. Du har kämpat bra med mittpådagenljuset.
Snygg låg komposition i första bilden. Grenverket från det stora trädet ligger snyggt mot himlen. Trädet är väldigt mörkt, ja som en siluett mot bakgrunden. Känns kanske lite märkligt eftersom den låga stenmuren är "normalt" belyst.. Antar att molnen inte var så mörka i verkligheten som de är på bilden, så min gissning är att du använt ett graduerat gråfilter, antingen vid fotograferingen eller i Lightroom. Lite för kraftig effekt för min smak då förgrunden är så pass ljus. Men smaken är som.... :-)
Snygg svartvit bild nr 2! Den vita bläsen (ja det finns en massa olika namn för de olika graderna av vit på nosen, jag bara chansar att det är rätt val) på hästen till höger sitter som en smäck. Bildar härlig motpol till hästen som visar bredsidan i förgrunden.
Sedan följer två närstudier på högstubbar(?), båda är fina, men bild 3 är strået vassare i mitt tycke då den är mer grafisk i sitt uttryck.
Den avslutande bilden har en riktigt härlig gråskala. Dessutom intressanta linjer och "bucklor" i förgrunden. Snygg trädridå mot himlen som har några livgivande moln. Ganska krispiga bild, men det passar bra här.
Den standardmässigt svåra utmärkelsen "favoritbild" tilldelas bild nummer två (jag valde alltså en hästbild igen!) i hård konkurrens med den andra svartvita bilden (bild nummer fem).
Jag önskar dig en riktigt trivsam och berikande sommar! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-07-05 14:35
Hej Ulf och tack för kommentaren! Visst har jag kört med graderat gråfilter på första bilden. Du har nog en poäng i att jag tagit i lite väl mycket. Kanske är jag för "rädd" för utbrända partier. Det kunde varit bättre med lite utbränt i himlen och lite mer toner i trädet.

Jag kan noll om hästar, så om det heter bläs vet jag inte! Jag håller också med att bild tre har ett snyggare grafiskt uttryck än fyran, men jag kunde inte låta bli att fota växtligheten inne i det brutna trädet.

Jag har tydligen underskattat attraktionskraften i sista bilden. Det var nätt och jämnt jag tog den från början och nätt och jämnt den kom med i blogginlägget, men flera har kommenterat just den bilden. Det måste jag lära mig något av!

Båda svartvita blev favoriter minsann. Lite intressant det också. Jag funderade på att göra trean svartvit, men det blev inte så.

Ha det riktig gott nu i högkommartider!
Bjarne