Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

Emaks betraktelser 52/Glasriket lever, trots allt - del 2, Skruf.

Resan fortsatte till Skruv och Skrufs glasbruk. Ägaren Kent Elm bjöd på kaffe med våffla och i hyttan blåstes stora, runda Dagg-vaser för Svenskt Tenn. Design Carina Seth Andersson. Bildserien nedan visar på ett ungefär hur man gör vid tillverkningen i hyttan. När vasen är klar där knackas den av från pipan och läggs på bandet i kylugnen för långsam avsvalning. Därefter slipas och poleras kanten, ett arbete som utförs av Kent Elm själv. Men denna dag får vi bara se arbetet i hyttan, Kent har fullt upp med att grädda våfflor och koka kaffe.

               

   



                                                         ------------------------


Hemliga skåpet...

Nedan bilder från efterbearbetningen, som inte var igång under helgen.









//

Inlagt 2014-04-28 21:53 | Läst 6485 ggr. | Permalink
Härligt med dina glasbilder!! Vet inte om jag personligen är så förtjust i vasen här men... Onekligen är det ett fint och skickligt hantverk!! Och kul att glasriket lever!! Hälsningar, Peter.
Härligt att hantverket lever vidare, det kommer säker nya tider när omvärlden återigen betraktar svensk glaskonst som det bästa! För det är fina traditioner att bevara, och jag hoppas att många ungdomar hoppar på en framtid som glasblåsare. Och formgivare! Hälsn, LO
Detta hantverk och dessa skickliga hantverkare upphör aldrig att fascinera mig.
Jag hoppas också på en pånyttfödelse för glasriket. Vasen Dagg kräver sin man/kvinna för att hitta rätt form på grönskan som skall bo där i. Ingen lätt form.
Fina dokument, Nils.