Annons
Användarnamn: AFJ
Ålder: 63 år
Bor: Bromma, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2005
Medlem sedan: 2006-08-13
Senast inloggad: 2024-02-22 08:19

Hej!

Fotointresset har slumrat länge men sommaren 2005 köpte jag mig en Canon Powershot S2 IS och började fotografera något mera aktivt och året därpå blev det inköp av första systemkameran och foto blev en riktig hobby.

Sedan dess har det blivit ett par kamerabyten och listan över objektiv och andra tillbehör växer. Jag kan inte förneka att en rolig del av fotograferandet är "prylarna". Ju mer jag skaffat och ju mer jag fotat, desto klarare blir dock insikten att det krävs mer än bra verktyg för att göra en bra bild! ;)

Hösten 2007 gick jag över från att fota JPG till RAW vilket tack vara användandet av Adobe Lightroom blivit ett lyft. Jag gillar inte att jobba länge med efterbehandlingen och i LR är det snabbt och enkelt att bara göra ett minimum av justeringar.

Jag plåtar mest det jag ser i min omgivning, familjen, husdjur och annat lättfångat. Är också allmänt sportintresserad och mycket intresserad av motorsport och jobbar på att lära mig att ta bra racingbilder.

Jag tycker mig ha fått bra koll på det grundläggande tekniska inom fotograferingen men har oerhört mycket att lära vad gäller komposition, ljussättning och allt det som verkligen gör en bra bild.

Jag är en äkta forum "junkie" som älskar att diskutera på Internet och jag kollar av fotosidan.se flera gånger per dag.

Jag försöker vara lite mer aktiv med att kommentera andras bilder eftersom jag själv tycker att det är oerhört kul och givande att få kommentarer. Jag upplever också att jag lär mig själv genom att försöka lämna konstruktiv kritik på andras bilder.

Profilbilden är tagen av min son Erik (född 96) när vi var på semester i Turkiet hösten 2006. Han gillar att fota och inte sällan får han bättre resultat än farsan. :-)

Välkommen att titta runt i mina album och kommentera gärna mina bilder - jag uppskattar såväl ris som ros!

Anders

 
Tjeckien
Vanligt
9 bilder
Sparvhök
Vanligt
0 bilder
Rödhake
Vanligt
0 bilder
Golf
Vanligt
0 bilder
Annat
Vanligt
0 bilder
Natur
Vanligt
0 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
Motor
Vanligt
0 bilder
Djur
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS