Fotografiska rökringar

Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Plågsamma brusförsök på Kägelbanan

Som jag skrev i det förra inlägget så gick årets upplaga av New Sound Made av stapeln den här veckan och igår var sista kvällen. Mitt huvudsakliga intresse är i dessa fall musiken, så fotografering ligger inte överst på listan, men en och annan bild kan det bli. Bilderna jag visade igår var från den västra scenen och den hade bättre ljus än den östra, varifrån dessa nedan är. Det är sällan jag tycker att 70-200/4 inte räcker, eftersom jag oftast har ett fast kortare objektiv om jag går runt med kameran när det är mörkt. Här var det dock inte helt optimalt med f/4 som största bländare...

Jessica Curran

Christopher Lennerbrant

Den övre bilden är tagen på ISO 12800 och lyft ett steg, så 25600 alltså, och den nedre är tagen på 12800 och lyft 1,25 steg vilket blir 32000 (red: rättat 1,5 till 1,25 steg). Fast jag stod längre fram då så att nödutrymningsskylten inte hamnade precis bakom. ;) Brusfritt är det inte och slutartiden hade egentligen behövt vara kortare dessutom, men om jag (med stor fasa) tänker på hur bilderna såg ut redan på ISO 1600 med den D80 jag köpte för snart tio år sedan nu så är det ändå ruggigt imponerande. Lägger man ned tid på att göra en selektiv brusreducering så lär det inte bli sämre.

För den som vill se och höra Christopher Lennerbrant med Funk Nation Stockholm så upplyste han om att de skulle röja järnet på Pet Sounds Bar (Skånegatan, Stockholm) den första juni. Med tanke på hur setet de brände av igår lät så betvivlar jag inte att de lär göra sitt bästa för att riva stället...

Postat 2016-05-19 15:35 | Läst 1135 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

New Sound Made

Varje vår så anordnar studenterna på Kungliga Musikhögskolan tredagarsjazzfestivalen New Sound Made, som har fritt inträde. Även om det ligger tyngd på den jazziga delen av musikspektrat så smyger det sig in ett och annat som drar t ex åt det mer popiga hållet. Ikväll är den sista kvällen så den som är sugen på detta kan styra stegen mot Kägelbanan vid Södra teatern där man kör på både östra och västra scenerna. Programmet finns på KMH:s hemsida (se uppe till höger eller pdf-länken en bit ned). Det ska väl vara några bilder också, så det får bli dessa snabbredigerade på den bärbara burken.

Jonas Liljeberg

Henning Ullén

Nu var jag ju inte direkt där för att plåta egentligen, men någon bild kan man ju klämma av när man har småbazookan med sig.

Postat 2016-05-18 15:35 | Läst 987 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kylslaget vid Stockholms Östra

Jag bytte buss på väg till Torsplan den 29/12 förra året och tyckte tydligen att detta var ett vettigt sätt att spendera bytestiden på.

De interna reflexerna i objektivet bjuder min Ricoh GR på. Man kan inte få allt i ett så litet paket som kostade ungefär som enbart motsvarande objektiv jag har till spegelreflexen. Annars är objektivet nästan fånigt skarpt med tanke på vilket litet fjuttobjektiv det är.

Postat 2016-05-15 13:06 | Läst 1141 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kortis från Fågelsången

Jag lyckades äntligen masa mig iväg till Dagnys och Fågelsången i det strålande vädret, även om jag traditionsenligt inte direkt anlände vid pass halv elva. Det var hursomhelst en lite mindre, men naggande god, samling som satt ute när jag kom gående på Munkgatan.

Hur färgerna ser ut är lite okänt då jag kört bilderna på den bärbara datorn och den har en skärm som man inte direkt blir lycklig av i dessa sammanhang. Den har obefintligt färgomfång, är synnerligen blå och dessutom är oprofilerad... Skevdoja, liksom! Jag försöker visa mig på styva linan med obeskurna bilder istället, även om jag rätat upp två av dem någon grad.

Anders med Gunnar i bakgrunden

J-O med Lena i förgrunden

Gunnar som nog lyssnar på J-O

Björn med kamera. Han knäppte av en bild samtidigt, men med den brännvidden och vinkeln gissar jag att det blev miss?

Postat 2016-05-08 23:18 | Läst 1039 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera