Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Isskulpturer i Skräddartorpsfallet

Äntligen helg för oss trötta, och så vips är det söndag igen och man hann ingenting känns det som. Det är ju så mycket man vill göra när helgen kommer, men tiden känns som den krymt mer och mer för varje år. Veckan gick ju snabbt den med med födelsedagsfirande av svärson, målat både ensam och med Gunilla. Efter jobbet är man så trött att man får tvinga sig iväg, men väl på plats så piggnar man till lite.

Skönt att komma till stugan, städad och tom efter att knappt ha fått plats när barnen bott här. Nu bor de fin i egen lgh nära mig i stan och det ska bli spännande att se målarateljén nu i veckan. En oro finns inför måndagen då mitt krulliga barnbarn Selma ska röntgas då hon haltar svårt och det bara blivit värre. Hon är ju gammal så då är det en stor oro, för hon är ju min guldklimp den där vovven.

Igår blev det en snabb visit till Skräddartorpsfallet. Solen sken och termometern visade -7 grader. En härlig stund blev det med is formationer i alla varianter. Ska dit igen när jag känner att jag har mer tid och ro. Älskar att fota dessa konstverk, helt fantastiskt vad naturen kan skapa.

Postat 2023-11-19 08:23 | Läst 543 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vädret är verkligen i gråskala just nu, så även mina foton denna gång..

En tuff vecka med extrem trötthet och en helg utan Dalarna och stuga pga av kurs i akrylmålning igår. Jag har kämpat på med min målning så Mr Nikon har fått vila ett tag.
Känner att jag saknat att fota men målningen har kommit lite före. Fick väl äntligen till ett motiv jag är nöjd med efter 2 månaders envishet och frustration. Så svårt att få till ett foto på målningen så har inget att visa, få se om jag får till något framöver. Kursen igår var en heldag så var väldigt trött igen efter denna, men så roligt det var!
Nu längtar jag efter fotandet men som tur är så har man ett stort arkiv och visar lite i gråskala. Så nu går vi in i dimman..

Denna är tagen i år, en gryning med tjock dimma. Med kameran hittade jag dessa vackra långt bort. Taget i Skenhyttan 2023.


Precis köpt min första systemkamera och kunde absolut ingenting. Fotot är taget i Kinnekulle 2017.


Denna är tagen i Hallstahammar på väg mot fototräff i Naturfoto Västmanland en frostig eftermiddag 2022.


Har två olika motiv jag tycker om från just dessa träd innan solen gick upp på mossen. Taget Knuthöjdsmossen i oktober 23.


Denna bild är också en egen favorit från oktoberdagarna på mossen i tjock dimma.







Ett kärt ställe för mig och många andra så blev en del från Knut fast i gråskalor denna gång. 
Nästa helg blir det åter igen Dalarna med foto och även målning som kommit in i mitt liv. Det är väldigt lite tv och annat numer, men böcker är också ett måste för mig.

Postat 2023-11-12 10:14 | Läst 560 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Regnrusk och flyttstök i stugan..

En riktigt grå helg med en massa regn, riktigt skitväder. Var ut en stund igår och fota regndroppar men det var inte mysigt alls. Helgen i stugan är flytt stök då mina barn nu fått sin lgh och ska flytta ur stugan. Vill lova att det är rörigt, stökigt och trångt här nu på 43kvm. Ska bli skönt att få ordning igen.


Det ser riktigt grått ut ute nu men det finns alltid lite ljus om man letar med kameran.


Det är svårt att fota droppar när det regnar och att hålla kameran still utan stativ.


Det var inte alls mysigt då både jag och kameran blev blöta, men droppar är vackra och roliga. Det blev nog en timme ute o ösregn jagandes på fina droppar.


Man har inte så lång stund på sig innan droppen faller när det regnar.


Så var denna helg över i flytt stök och regn. Har även hunnit med att öva på att måla. Det går mest åt helskotta och är svårt.
Jag trodde abstrakt skulle vara enkelt, men not, ursvårt! Förstår nu ännu bättre vad bra min dotters tavlor är, och vilken tid det tar med alla
dessa detaljer hon har i sina tavlor. Dessutom är hennes väldigt stora mot mina små.

Postat 2023-11-05 08:53 | Läst 601 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera