Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Flödet vid Visualiseringscenter

Den övre versionen är nyframkallad och redigerad

Pentax K-1 med Pentax FA 35 mm. ISO 6400.

Lördag 24 februari 2024. Plats vid Visualiseringscenter i Norrköpings Industrilandskap.  Den meteorologiska våren inträdde 19 februari. Orange varning för högt flöde föreligger. Vatten har trängt in i källaren till Visualiseringscenter, men inte värre än att de håller öppet som vanligt.

Inlagt 2024-02-28 10:53 | Läst 303 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej! Vi båda får hoppas att det inte kommer nått 'flödande' kraftigt vårregn framöver västerut, men det vet man ju aldrig.. Såg att Stockholm också fick 'vår' 19/2 enligt SMHI! Känns som våren kom smygande här.. Har i alla fall sett Snödroppar utefter Hornsgatan vid Mariakyrkan, dom ihop med Vintergäck är alltid tidiga där, möjligen går det nån varmvattenledning nedgrävd just där som hjälper till..(?)
Hälsn!
Svar från Måns H 2024-02-28 12:35
"Smygande" "vår" ------ förr i tiden var ju våren för det mesta kort och intensiv på fastlandet, någon aprilvecka eller tre, på Gotland har våren varit mycket mer långsträckt med blåsippor sex sju veckor eller så.
Är det vanligt på våren att vattnet tränger in i Visualiseringscentret? Eller vanligt överhuvud taget?
/B
Svar från Måns H 2024-02-28 18:52
Det brukar fungera rätt så bra. Förr byggde man bra och så fanns en plan B, att om det läckte in vatten så leddes det nedåt i systemet genom rännor och rör. Man kan se rännorna i golvkanten på källaren i Arbetets Museum.
Mycket vatten är det! Och förstår att det är den metereologiska våren du skriver än, altanhörnan är snöfri men ingen soleftermiddag har än lockat till utomhuskaffe...... Vi ses i moron, trevligt! Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2024-02-28 18:54
Visst är det våren enligt SMHI! Jag siktar på att ansluta på fotofikat, ser fram mot det!

Måns