Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Portsmouth, England

Är en stad som ligger i grevskapet Hampsire i Södra England, det är en gammal hamnstad. Vi var ett gäng som åkte dit på en långhelg, vi flög till Gatwick, därifrån tog vi tåget till Portsmount. 

Vi bodde på Queens Hotel som byggdes 1861, det var en stor privat bostad till Sir John och Lady Morris, ca 1865 konverterade man det till ett hotell.

I centrum är det en vacker blandning av modern och gammal arkitektur.

Spinnaker Tower är ett utsiktstorn som är 170 m högt (inklusive antenn), som blev klar 2005.  Man kan köpa biljett och ta hissen upp, där ska det vara en fantastik utsikt, du kan dricka öl, te mm och äta lite. För oss räckte det med att ta en bild.

Vid hamnen tog vi lite glass och kaffe i skuggan under ett stort träd. Där fanns det en mås som gick och bevakade området.

Så fort nån lämnade bordet så var han snabbt där och försåg sig av resterna, alla har sina knep för att underlätta livet.

Nästa inlägg kommer att handla om gammal fartyg.

Inlagt 2023-07-03 19:41 | Läst 612 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Om man lämnar så där mycket smaskens är det väl ett under att det inte huserar en hel flock trutar runt de borden. Jag har aldrig varit i Portsmouth så det ska bli kul att se dina bilder. Hotellet ser häftigt ut.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2023-07-05 19:39
Det roliga var att en äldre dam kom och tog lite extra fika till sig och sin vän, så konkurrensen var hård på kvarlämnat fikabröd:) Jag blev så paff så det blev ingen bild på det.Hälsningar! Mari
Fina bilder, vacker stad iaf det du har fångat på bild med några moderna inslag. Jag var där i arbetet för 20-35 år sedan. Körde bil från Heathrow ner till Portsmouth på kvällen, första gången jag körde på vänster sida. Det var mörkt när jag kom ner, det var i december, hittade något varuhus där jag kommer ihåg att jag köpte en serie roliga julkort. Besökte företaget nästa dag och sedan var det tillbaka till Heathrow nästa kväll, dvs såg ingenting av stan
Svar från Mari Lidström 2023-07-05 19:46
Tack! Portsmounth är väl ingen stad har på min lista på resmål. Men jag har en vän som regelbundet reser dit eftersom hon har vänner som bor Isle of Wight, en ö utanför Portsmouth. Nu ordnade hon en liten gruppresa dit, som vi följde med på. Det var kul att få se något annat än London som jag har besökt några gånger. Hälsningar! Mari