Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vattenmärka bilder, problem med placering. Hjälp..

Produkter
(logga in för att koppla)

mr_rockster

Aktiv medlem
Tjenare!

Jag vill vattenmärka ett gäng bilder och jag har inga problem att göra det i en batch (se t.ex. http://www.jsfoto.com/galleri/080421carreracup/index.htm). I den batch som jag kört så har jag använt commandot place och sedan flyttat ner bilden till högra hörnet men problemet är att alla bilder inte har exakt samma proportioner och att en del är ståendes och då kommer loggan fel (se t.ex. http://www.jsfoto.com/galleri/080421carreracup/pages/carreracup_knutstorp08-7424.htm).

Någon som har något bra sätt att lösa detta problem på?

MVH

Johan
 
Får inte riktigt det där att funka med batchen, däremot funkar place klockrent där.,.. Får väl försöka lite till om ingen annan har ngt förslag..
 
Använd Lager/Justera för att placera den monterade bilden tex i nedre högra hörnet. Den funktionen går att spela in i ett Funktionsmacro, flytta verktygets justerings funktion går däremot INTE att spela in.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.