Annons

Märka sina bilder

Produkter
(logga in för att koppla)

higgis

Aktiv medlem
När man ser många bilder på nätet så har ägaren skrivit dit sin signatur typ som en vatten stämpel på bilden eller i någon snygg ram. Har suttit lite i Photo shop nu och försökt göra detta men ej lyckas något vidare. Går det att göra detta på något enkelt sett så man kan lägga in det på många kort och få det att se lika ut och hamna på samma ställe på bilden? Är ej så hemma i detta programet. Kanske finns något enkelt program som bara är till för detta?
 
Bara öppna ett "nytt" blankt ark i photoshop och skriv text/texter där. Då är det sedan lätt att bara använda flyttverktyget och dra det över och inpå bilden dit du vill ha det..

Här är ett exempel jag "färdigställt" nu på morgonen..http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm?set=lp&ID=466962

MVH Niclas,

Ps, jag är inte ngn Haj på ps så kanske kommer det fler och då säkert bättre tips efter mig;)
 
Hej Henrik.

Man kan göra en egen "brush" med sitt namn och t.ex. copyright-märket eller vad man vill och sedan bara klicka dit den var som helst på bilden.
 
Annars kan man ju skapa ett funktionsmakro som märker bilden med ett enkelt knapptryck.

Dock får jag det bara att fungera med en storlek på bild per funktionsmakro. Ty har jag en annan storlek på bilden än tidigare så hamnar inte texten i nedre högra hörnet utan mer i mitten och det vill man ju inte.
 
Har svarat på exakt samma fråga någonannanstans i dett forum men hittar inte den tråden just nu.

Har iaf. gjort iordning ett action som fixar till en text i hörnet på din bild, det macrot kan du ladda hem å sen modifera om det så det passar dig eller helt enkelt bara kolla på hur jag har tänkt.

(hoppas ja länkar till rätt fil bara. :))

Borde vara Copyright-text-macrot
http://mac.myftp.org/copyright.atn.zip

Macro för att göra ram
http://mac.myftp.org/ram.atn.zip
 
"Skåningen" skrev:
Hur gör man det?

Hmmm,kan det inte rakt i huvudet och hinner inte riktigt kolla det nu.Du har möjligtvis inte Scott Kelby's "Photoshop CS för digitalfotografer"?Det står beskrivet i den nämligen.Annars får jag se om jag kan skriva ner det en annan dag.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.