Stefans bilder
727
Det blir trollsländor i dag, men inte dagsfärska bilder, det pustade lite lätta vindfläktar i värmen denna dag, då vippar motivet in och ut i sökaren, det blir sällan bra. Trollsländor har det varit gott om nu, de verkar trivas. Det märkliga är att jag inte ser en enda lärkfalk, de brukar älska att äta trollsländor dagen lång. Undrar var lärkfalken är, för 2 år sedan kretsade 8 hela dagen runt matstället i dammen, förr året ett par och i år inga så här långt.
692 - innedag
Det blir innedagar, något sämre hälsa än vanligt och vädret ute inbjuder inte alls. Hårda malande vindar som håller på dygn efter dygn, snöyra ute just nu. Svårt att lägga fågelfrö någonstans, de blåser iväg. Det får bli lite praktiska göromål, man får göra det bästa av dagen man fått. Tog en runda med kameran igår en kort stund, resultatet ser ni här:
Min tallkottkörtel Vilande varelse Mångdubbel spiral Uppåt Andra sidan rymden Skeppets undersida Inre virvel Bubbelstruktur Genomlysning. Till höger ögat, bak det synnerven. Magsäck på mitten och därunder bukhålan. Toppen av glasberget. Knä eller phalenopsisrot i hydroponisk odling.
667 - mera is
En omgång is till, om det blir årets sista återstår att se, det beror på mycket. Enligt väderprognosen är det lite för tidigt för smältvattenströmmarna. Det får nog bli fågelbilder nästa gång som omväxling till isen. Bilderna är från Djurrödsbäcken. Hoppade över bloggen mellan 665 och 667 då jag ogillar talet.
665 - is
Djupdykning i Djurrödsbäcken, eller rättare sagt, farligt nära med kameran. Det blev många bilder, jag gillar att fotografera strukturer, här är några av dem. Spakar har jag dragit i så de flög åt alla håll vid framkallningen.
639 - is vid havet
Nu har jag letat detaljer i is, vilket i kombination med sol är helt oemotståndligt. Har förstått att jag inte är ensam om detta. När jag ändå gick vid havet, landskapet såg ut som vanligt, och fåglarna hade flugit sin kos (några få fanns kvar), ja då återstod detaljerna, ett tacksamt område för fotointresserade. Så det blir isskupturer för hela slanten, naturen har utfört samtliga konstverk.
Med päronsmak?? Utomjordiskt ja..... Som ett universum eller frusen hjärna med aktiva neuroner?? Ser läskig ut, kan det vara Ptilothamnion rödalg?? Lite mer normal vinterbild men hur blir det så här; glider ner och fryser samtidigt? Kan det kallas semiplastiskt? När det nu snart börjar töa misstänker jag att det snart uppstår en semiplastisk brottzon i denna figuren, som ser ut att gå mot sitt oundvikliga slut med ett stelt hånskratt (figuren i figuren).