Mats Bildblogg
Doppingkoll
Det är drygt en och en halv månad sen jag besökte ”mina” doppingar senast och idag hade jag tillfälle att titta till dem igen. Det var i slutet på april som de började bygga på sin flotte och jag är osäker på om de då hade några ägg. Idag fanns det fyra ägg i boet. De ruvar i ca 4 veckor så de troliga är att detta är deras försök till en andra kull. De brukar ha svårt att freda sina första ägg tidigt på våren innan vass och annan grönska skyddar boet från kråkor och andra fåglar. Hoppas de lyckas behålla dessa fyra.
nr 1
nr 2
nr 3
nr 4
nr 5
Hej så länge ... / Mats
Pizzalunch på Lilla Napoli
nr 1 - Idag blev det lunchutflykt till Lilla Napoli i Falkenberg. Där serveras förmodligen Sveriges godaste pizzor.
nr 2 - Pizzerian är ganska liten och oansenlig men väldigt populär. Man får boka en deg på nätet och vara på plats tio minuter innan utsatt serveringstid för att välja vilken pizza man vill äta och bli anvisad ett bord.
nr 3 - De gör äkta Napolitanska pizzor enligt konstens alla regler. Med importerade tomater. ostar och ett speciellt pizzamjöl bakas de och gräddas i 500 grader i ca 50 sekunder
nr 4 - på utsatt tid serveras de rykande varma vid bordet. Alla pizzor har enhetspriset 99 kr och betalningen sköter man själv via Swish.
nr 5 - pizzorna blir väldigt fluffiga och smakar fantastiskt
nr 6 - mina högt ställda förväntningar överträffades (foto: Marianne Thoren Andersson)
Hej så länge ... // Mats
Några bilder från Askersund del 2
nr 1 - Jag undrar om inte Askersund är en av Sveriges glass- och grillkiosks tätaste städer?
nr 2 - gästhamnen serverar glass och grillat till besökare som kommer både från land och sjö
nr 3 - även ett flygplan söker sig till gästhamnen
nr 4 - konditori Tutingen ligger i Askersunds äldst bevarade hus som är från 1780
nr 5 - grill- och glasskiosker på rad
nr 6 - ett brett utbud av maträtter
nr 7 - tre nakenhundar vädrar efter något gott att äta
nr 8 - flygplanets besättning landade på en grillrestaurang innan det åter var dags att pröva vingarna
nr 9 - den vackra Landskyrkan
nr 10 - interiör från kyrkan
Hej så länge ... // Mats
Ravioli i grönsaksbuljong
nr 1 - när julmaten är slut passar det bra att dotter Linéa vill göra ravioli
nr 2 - pastan kvalas tunn och och trycks in i formen. Fyllningen består av pesto och ricotta
nr 3 - ravioli kuddarna färdiga att tillredas
nr 4 - grönsaksbuljongen kokas i många timmar innan den silas och smaksätts
nr 5 - raviolin får ett snabbt uppkok innan de hamnar i grönsakssoppan
nr 6 - Naima och Rufus blev också inspirerade till att kavla pasta
nr 6 - det är ett tungt jobb att kavla
nr 7 - raviolin är nu i soppan tillsammans med svartkål som är brynt med vitlök och olja
nr 8 - en mycket smakfull portion serverad med krutonger och parmesan
Hej så länge ... // Mats
Enköping
Det är många som har nära till Enköping. Bor man som jag i Västerås är det 34 km hit. Inom en radie av 12 mil är det 38 kommuner som har nära till Enköping, därav den gamla slogan "Sveriges närmaste stad" som myntades 1965. Enköping är också känd för sina fina parker, det finns 24 olika parker, grönområden och planteringar i staden. Det finns en härlig småstadsatmosfär och ett välbesökt torg med stånd, cafe samt affärer och restauranger runt om. Ån som rinner genom staden har förbindelse med Mälaren och här finns också en mysig gästhamn. Jag har valt att konvertera bilderna till svartvitt för att jag blev nyfiken på hur det skulle bli :)
nr 1
nr 2
nr 3
nr 5
Hej så länge ... // Mats