En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...
Freeeedag !
Det är fredag och jag vill servera något enkelt men gott och lite lyxigt. Varsin riktigt stor havskräfta är utgångsrätten....
Två rejäla pilgrimsmusslor som får brynas i smör blir ett fint komplement....
Risotto förstärkt med fänkål, purjolök och finhackade tomater samt vitt vin och parmesanost blir ett perfekt komplement. Frågan är bara var man lägger skärpan i en sådan bild....NEJ TUSAN!!! Det här är hur det blev och nu ska vi njuta av maten !!!
Det blev jättegott!
Hälsningar Lena
Inlagt 2017-02-17 20:39 |
Läst 1709 ggr. |
Permalink
Den kvällsvarden skulle man velat deltagit i. Det vattnar sig ..........
Ha en fin kväll
Bob och Ninni
det blev väldigt gott även om risotto kräver lite extra tillsyn/pyssel för att blir bra.
Hälsningar Lena
Jag fräste champinjoner och lök
Tillsatte Ajvar Relish och grädde
Sedan tärnad lax, körsbärstomater och färsk spenat.
Med lite pressad potatis och grönsaker blev det riktigt gott.
det kan vi testa om en vecka. Jag är ständigt på jakt efter nya enkla, goda recept för just fredagar. Lätt, snabbt och gott. Ofta blir det fisk och skaldjur.
Hälsningar Lena
Hälsn!
du har helt rätt. Är ögonen skarpa är det gott nog !
Hälsningar Lena
ser gott ut även om jag aldrig ätit havskräfta hel..
Det är nog för jag inte är dykare hi hi..
Fin lördag på er
Gun-Inger
du har helt rätt och jag struntande i det efter några snabba bilder för vi ville äta. Vi plockar inte egna havskräftor när vi dyker men en och annan pilgrimsmussla har vi tagit upp.
Hälsningar Lena
gia
Trevlig helg !
Ing-Marie
jag hade tänkt räkor till risotton men när jag såg de stora havskräftorna ändrade jag mej. I vanliga fall äter vi bara havskräftor på västkusten men jag blev så sugen.
Hälsningar Lena
/Synnöve
Hälsningar Lena
det här var nog första gången jag köpte pilgrimsmusslor. I vanliga fall äter vi det ofta som huvudrätt när vi är i Norge och dyker. Då plockar vi dem själva och det är oslagbart. Dessa var dock färska (från Norge) och de var mycket goda efter en snabb vända i stekpannan.
Hälsningar Lena
skaldjur är både vackra och goda att äta.
Hälsningar Lena
Mv/G
tja, nästa matmotiv kanske innehåller älgfilé och det kanske passar bättre, eller något helvegetariskt kanske...
Hälsningar Lena
Tur att jag precis ätit lunch annars hade jag nog inte klarat av att titta på de läckra bilderna.
nu ska man snart hitta på något gott till nästa fredag :-)
Hälsningar Lena