Vad ska man annars hitta på i karantän?
Man kan ju inte bara sitta still. Man kan ju till exempel komma ut och fotografera förstås, man måste ju ändå gå ut med hunden. Eller man kan grilla på den nya grillen, när man kommit hem från hundpromenaden. Jag tror förresten inte att jag nånsin sett så mycket folk på den vanliga lilla skogsrundan som nu under karantäntider. Och så många hundar – de måste ju tycka att det här med lockdown, eller nästan i alla fall är något gudasänt – ”matte/husse har tid med mig och går ut på långa promenader, flera gånger dagligen!” Vilket det kanske är, om man tänker efter… Gudasänt, alltså.
Men man kan alltså grilla, också. Och ta bilder på det man grillar, även om det är mobilbilder. Så jag hittade en fläsklägg i frysen, och tänkte: Varför inte! Så här är fläsklägg på mitt sätt i den nya grillen (lite inspirerad av BBQ Pit Boys).
Ett vanligt fläsklägg, rimmat. Skåror i skinnet, lite flingsalt och in i grillen på typ 120-130 grader, indirekt värme.
Det här skulle ta lång tid, så under tiden fräste jag lite bacon och lök, blandade sedan med surkål och lade sedan fläsklägget (efter flera timmar) ovanpå och fortsatte i grillen. När köttet var uppe i runt 90 grader var det färdigt. Skuret i små bitar, blandat med surkålen var det himmelskt! Köttet blev oerhört mört, surkålen med lök och bacon hade mjukats upp i smaken och matchade köttet så bra. Glömde så när; en halv pilsner i surkålen innan in i grillen.
Tiden medan köttet blir färdigt i grillen kan man exempelvis fördriva med att snabbt snickra ihop en enkel hylla under. Så det gjorde jag. Och så gick den eftermiddagen.
På återseende//Göran
https://www.youtube.com/watch?v=N487tPEzluc
Men, vad ska man annars hitta på!
//GöranR
Med vänlig hälsning/Gunte..
//GöranR
Der er jo næsten gået TV-køkken i dig her :-) :-)
Jeg er imponeret - både over dine kulinariske evner og dine evner som hobby-snedker.
Jeg er vild med den serie som Martins klip er fra. Vi fik netop C-more i vores TV-pakke da den havde præmiere.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Ha det bra//GöranR
//Anders
//GöranR
Hälsningar Lena
Just att surkålen fick stå och puttra med bacon, lök och en halv pilsner förhöjde smaken, och kombinationen blev helt underbar.
//GöranR